reklama
hledat uživatel
       

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tatrankové pracny

Tatrankové pracny

Rozhodně doporučuji péci tyto pracny alespoň ze dvou dávek, jsou totiž vynikající ihned po upečení a rychle mizí.


  • 4,2

    125×

    4,2 125
  • 1 hod

Ingredience

na obalení

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 694 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 747 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Postup přípravy

Tatranky nastrouháme, přimícháme prosátou mouku a prosátý cukr a vejce. Poté přidáme změklý tuk a důkladně vypracujeme těsto.

Těsto rozdělíme na kousíčky, které vtlačíme do lehce vymazaných formiček.

Cukroví upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Ještě teplé pracny vyklopíme a obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Tatrankové pracny můžeme podávat ihned po upečení.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tatrankové pracny

    Celkový počet komentářů: 20
    • Kačák
      Kačák

      Tak jsem je dala do trouby a už čekám na výsledek :)

      20.12.2016 15:49:50

    • Nikoll
      Nikoll

      tatrankové cukroví

      Tak je teda skusim. :)

      03.12.2013 14:22:39

    • aginca
      aginca

      Já to miluju, je to výborné.

      06.12.2012 18:14:34


    • Soňa
      Soňa

      Nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu, ale ty pracny byly strašně tvrdé (nebo že by to bylo zubama?).

      05.12.2012 22:10:02

      • jiti
        jiti

        Ty pracny jsou velmi luxusní, tvrdost není zubama , ale nešikovnou kuchařkou.Píše se o 100% tuku a to je Omega nebo Iva, tento tuk dělá to cukroví křehkým, ničím jiným se nesmí!!!! nahradit.Stella nebo Hera není a nikdy nebyl 100% tuk, nakoukněte pod obal hned uvidíte rozdíl.Pokud dáte Stellu nebo Heru, bude cukroví tvrdé.A tatranky jsou myšleny ty poctivé s větší gramáží, ne ty slabé, pozor i na to!!!.
        Vynikající jsou z čokoládových a mléčných tatranek, z lískových oříšků nevolím tolik, protože mám dost oříšků obsaženo v jiném cukroví, ale to už je na volbě každého.Určitě doporučuji všem i z dvojité dávky,protože nemají chybu a s těstem se velmi dobře pracuje, zvládne to i každá začátečnice.

        07.10.2013 16:22:24

    • moruše
      moruše

      dělala jsem je minulý rok a můj taťka kterej pracny miluje vůůbec nepoznal že jsou z tatranek ..takže dobrý..a mě teda taky chutnaly...děkuji za recept :)

      03.12.2011 13:57:13

    • Dasa007
      Dasa007

      Raději se vrátím ke klasickému receptu. Tatrankové nám moc nechutnaly.

      28.11.2011 22:56:33

    • Nevím
      Nevím

      Mám přidat 100% tuk na pečení, nebo Heru? Popř. prosím doporučte mi, jaký 100% tuk na pečení. Díky

      19.12.2008 09:56:12


    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tatrankové pracny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.