reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tátovy bramboráky

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 814 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 773 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

Oloupeme 12 - 15 větších brambor, nastrouháme je na struhadle do většího hrnce. Krájený gothaj nakrájíme na kostičky, přisypeme majoránku, přidáme vejce, vlažné mléko a prolisovaný česnek. Směs na bramboráky osolíme a přimícháváme hladkou a polohrubou mouku, abychom měli těstíčko, které bude z měchačky skapávat, ne stékat.

Na pánvičce rozpálíme dostatečné množství tuku a lžící nabíráme těsto a tvoříme placičky. Na pánvi udělám vždy tři menší. Bramboráky pečeme dozlatova z obou stran.

Tátovy bramboráky jsou výborné samotné jako oběd nebo večeře, ale můžou se udělat i jako příloha ke guláši nebo masu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tátovy bramboráky

    Celkový počet komentářů: 12
    • Karel
      Karel

      Tátovy bramboráky

      Já dávám místo gothaje vařené, obrané maso z uzených žebírek (nasdekané)

      27.08.2018 19:00:16

      • Marie
        Marie

        Re: Tátovy bramboráky

        Já dávám místo salámu domácí čerstvé škvarečky a dělám k nim bílou kávu z melty(lze i Caro použít), půl na půl s mlékem, je to super oběd, nebo večeře !

        01.01.2020 02:07:13

    • Kmin
      Kmin

      a kde je kmin???

      11.01.2011 19:12:08


    • krystinaprochazkova
      krystinaprochazkova

      Neznám lepší

      Tento recept jsem vyzkoušela,a mohu říct že jsi to přítel doopravdy pochvaloval.
      Snědl jich asi 10 a tak jsem dělala ještě jedno těsto.¨
      Dokaždého receptu si ráda přidávám ale tady už nebylo co,vynikající chut,skvělý šmak nebylo doopravdy co přidat.Nemam ráda moc mastný tak jsem dělala na olivovém oleji.A prostě výborný.
      Musím doopravdy tatuldu pochválit.Z pozdravem rozmarná kuchařka

      28.04.2010 14:00:44

    • standa
      standa

      taky je dělám několik desetiletí, tak jkim klidně říkejme dědovy bramboráčky, nebo naše bramboráčky, hlavně ža nám chutnají

      29.12.2009 15:39:28

    • kachna1
      kachna1

      Tátovy bramboráky

      Asi jsem divnej ale ty bramboráky jsou ůpně obyčejný Dělám je taky už ai 45 let to jsem nebyl ještě táta

      05.02.2009 10:29:35


    Nalezeno receptů: 12
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tátovy bramboráky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.