reklama
hledat uživatel
       

Tatarský biftek

Recept na pravý tatarský biftek je tady!


  • 4,0

    513×

    3,9 513
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso naškrábeme najemno ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej.

Cibuli očistíme a nasekáme úplně najemno. Do masa vmícháme obě hořčice, cibuli, worcesterskou omáčku a lehce opepříme. Podle chuti můžeme maso doplnit o pár kapek tabasca nebo jej naopak zjemnit asi 2 lžícemi whisky. Maso nesolíme. Každý si jej osolí podle chuti a navíc by maso pustilo šťávu.

K masu bychom měli být něžní a moc jej nemačkat. Svíčková je velmi křehká. Stačí míchat jen zlehka.

Z masa vytvarujeme bochánek, který necháme v lednici uležet. Pak maso rozdělíme podle osob do mističek a v každé vytvoříme důlek.

Do důlků vychlazeného masa vložíme žloutky a můžeme podávat.

K tataráku nesmí chybět topinky s česnekem, kapary nebo zelenina.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tatarský biftek

    Celkový počet komentářů: 57
    • David Dlouhý
      David Dlouhý

      Ten nejlepší tatarák

      O víkendu jsem byl v jedné resturaci a tam měli tatarák, že by se za něj nestyděl ani Pohlreich! Úžasná chuť masa a žádné zbytečnosti navíc. Po diskuzi s obsluhou jsem se navíc dozvěděl, že zde pořádají Mistrovství ČR v míchání tatráku, takže je jasné, že na tataráky jsou tu specialisti. Restaurace se jmenuje Angusfarm Soběsuky a na jejich stránkách jsem našel i recepty na jejich tataráky, takže doporučuji!

      < a href= " https://www.angusfarm.cz/recep ty/tatarsky-biftek-tatarak-207 4/ " > https://www.angusfarm.cz/recep ty/tatarsky-biftek-tatarak-207 4/ < /a >

      04.10.2018 17:24:53

    • Nely
      Nely

      Ešte som si tatarák nerobila, no v posledom čase mám zvieracie chute na surové mäso :))) Akú to má trvanlivosť? musím to zjesť hneď alebo to aj niečo vydrží v chladničke, mrazničke? :)

      11.12.2011 16:55:26

      • PK
        PK

        Tatarák není vhodné uchovávat v chladničce či mrazničce. Je k přímé spotřebě

        17.12.2011 21:05:00

      • Jeszterkaa
        Jeszterkaa

        NIKDY ne Penny, Albert a další hypernesmysly sice tam mají koutek masa, ale kdo ví odkud to přišlo .. nejlepší pokud máte někde v okolí ozkoušené řeznictví přímo s jatky. Maso brát co nejdříve po porážce a co nejdříve zpracovat =)
        Vždy beru maso od řezníka po porážce a vždy spokojenost a nikdy žádné následky =)

        16.10.2012 15:00:43

    • konny
      konny

      doby den,muzu se zeptat pokud to tedy budenekdo vedet??v obchode jsem se prehmatl a chtel jsem koupit svickovou na tatarak,jenomze jsem koupil veprovou svickovou.otazka zni...zda-li se da udelat tatarsky biftek z veprove svickove??dekuji za odpoved vsem....

      24.11.2011 22:13:07

    Nalezeno receptů: 57
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tatarský biftek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.