Tatarský biftek Habunda

2 hod | hlavní chod | 10 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2729x
Osvědčený recept na super tatarák pro různé příležitosti.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Hovězí zadní bez kosti očistíme, pořádně odblaníme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, dáme do sáčku a necháme aspoň 24 hodin v mrazáku při mínus 20 °C. Zhruba 15 hodin dříve než chceme tatarák dělat, vytáhneme maso z mrazáku a necháme přírodně rozmrazit, tedy nenamáčet do horké vody a ani nedávat do mikrovlnné trouby. Prostě maso vytáhneme z mrazáku, dáme na talíř nebo mísu a necháme rozmrznout.

Jeden fígl - každý plátek dáme zvlášť do sáčku a sáčky od sebe do mrazáku. Potom bude stačit vytáhnout před uděláním asi 3 - 4 hodiny a mělo by to rozmrznout bez problémů.

Jakmile bude maso rozmrzlé, tak ho opět omyjeme, osušíme utěrkou a nakrájíme na kostky o rozměru 1 x 1 cm. Mlýnek na maso to potom bere lépe. Když máme maso nakrájené, tak ho pomeleme alespoň třikrát. Takže po prvním přemletí přemeleme podruhé a potom potřetí. Všechno maso dáme do mísy a uděláme takovou prohlubeň, aby se do ní daly dát ostatní ingredience.

Do prohlubně dáme 9 - 11 žloutků. Poměr záleží na velikosti žloutků a jejich hustotě vajec. Cibuli (asi 50 - 90 g) nakrájíme na jemno a ještě překrájíme, nebo použijeme tzv. cibulovač na rozdrcení cibule. Podle chuti přidáme chilli omáčku extra pálivou s česnekem (80 - 90 ml), sójová omáčku, hořčici, sůl, pepř a sladkou mletou papriku.

Všechno promícháme a potom jenom dochucujeme, dokud to nebude ono. Nikdy to netrefíte přesně podle receptu, protože každé maso je jiné a každý tam toho dá o něco víc nebo méně. Já jsem za poslední dva roky dělal pro známé asi 27 - 30 kg tataráku a zatím jsem se nesetkal s jediným problémem, spíše naopak, chtějí recept a objednávají další.

Tatarský biftek Habunda mažeme na topinky z jeden den starého chleba nakrájeného na plátky asi 1 cm silné a smažené na oleji. Když dělám topinky pro sebe, tak na sádle, ale to je dražší a tučnější. Samozřejmě topinku pomažeme podle chuti dobrým českým česnekem.

Petr autor receptu:

Tatarský biftek Habunda

Počet přidaných receptů: 19

Ingredience

na porcí
5
skvělý recept
12 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tatarský biftek Habunda

Přidat příspěvek k receptu Tatarský biftek Habunda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept