Tatarkové bagety

45 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 554x
Recept na známé slané pečivo s přidanou tatarkou pro větší vláčnost a vůni.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když kvásek vzejde, přidáme hladkou a polohrubou mouku, tatarskou omáčku se zeleninou (klasickou nebo jinak ochucenou), jeden a půl zarovnané lžičky soli a těsto dobře vypracujeme. Těsto můžeme dochutit smaženou cibulkou, salámem nebo jinak podle chuti.

Těsto na tatarkové bagety necháme vykynout, potom těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uděláme bagetu a necháme ještě nakynout. Po nakynutí bagety potřeme vejcem, posypeme semínky podle chuti a popřípadě nařízneme nožem.

Bagety pečeme 20 - 25 minut v troubě vyhřáté asi 200 - 210 °C.

Tatarkové bagety jsou díky tatarce vláčné několik dnů a hezky voní.

autor receptu:

Tatarkové bagety

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Tatarkové bagety - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2303 kJ / 550,2 kCal (na 1 porci)


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tatarkové bagety

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Tatarkové bagety
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept