reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

Energetická hodnota

574 kJ / 137,2 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Hovězí maso na tatarák naškrábáme nožem nebo rozsekáme v robotu, ale velice na jemno.

Tatarák podáváme na talířích v podobě bochánků s důlkem uprostřed, kam vyklepneme žloutek. Všechny ostatní přísady a koření podáváme zvlášť a každý si na talíři míchá směs podle vlastní chuti.

Jaké maso na tatarák?


Tuto kdysi velice rozšířenou pochoutku připravujeme ze svíčkové nebo ze zadního hovězího bezvadné jakosti. Maso musí být odleželé, ale svěží. Ve veřejném stravování je až na výjimky s označením původu masa zakázané tataráky podávat.

Skvělou přílohou k tataráku je domácí pečivo - například z domácí pekárny.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×
K dispozici máme ještě 40 receptů na tatarák. Inspirujte se!

Zobrazit další recepty
Sdílet na Facebooku

Podobné recepty

Komentáře k receptu Tatarák

Celkový počet komentářů: 29
  • alena (tecka) kozlokova
    alena (tecka) kozlokova

    Komentář k receptu Tatarák

    Jestli chcete dostat tasemnici udělejte si tatarák. V naší rodině s tím máme zkušenost.

    08.06.2018 21:39:46

  • Tommy Tokalupi
    Tommy Tokalupi

    Kazdej at si TATARAK dela, jak mu chutna....budme tolerantni....my v USA totiz jsme....ale jinak bych rekl, ze vsechny ty prisady, o kterych bylo hovoreno se me docela libi...vcetne te majoranky...ja tam davam i bazalku.....inovacim se meze nekladou.....Budme vsak na sebe hodni a respektujme se.....Kazdy jsme jiny a kazdemu chutna neco jineho......Pravym ale zakladej budiz dobre zadni hovezi maso....Preji vsem dobrou chut.....Vas Tommy Tokalupi from Chicago....U.S.A.

    22.04.2013 02:40:55

    • zdenek
      zdenek

      Re: Tatarak...

      Ty jantare,
      ja samozrejme ctim chut kazdeho jednotliveho ucastnika diskuse, ale nemam potrebu k tomu sdelovat, ze jsem z CR nebo USA. Bez si zablokovanou sanici lecit jinam. A ted si muzes stezovat, ze nejsem dost pozitivni :-p

      29.10.2014 00:03:16

  • Kokeš
    Kokeš

    taky něco do debaty

    Tataráku se s kamarádama věnujeme už několik let. Chodíme po brněnskéch hospodách a zjišťujeme jak to s tím tatarákem v Brně je. Pokaždý jinde . Ke kečupu bych řekl, že rozhodně jo ale kvalitní jemnej . Hořčice samozřejmě taky . Pak bych přidal trochu drcenýho kmínu a pepř namlýt čerstvej , trochu česneku taky neuškodí a dlouhodobým výzkumem jsme zjislili že tatarák zjemní přidání trochy kvalitního olivovýho oleje .Tatarák z koňské svíčkové je jemější.

    03.10.2010 21:14:58

    • nina
      nina

      Re: taky něco do debaty

      ak sa mozem opytat, ktore restauracie by ste mi odporucili, zijem v Brne a milujem tatarak, rada by som tieto dve skutocnosti spojila:)

      30.12.2011 18:47:35

    • Jindra
      Jindra

      Re: taky něco do debaty

      Hlavně namlÝt čerstvej. To je brněnská cajzlovština? Ještě zapomněls na skořici.

      06.04.2014 16:00:12

Nalezeno receptů: 29
|< << 123 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Tatarák

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.