reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tatarák

Tatarák

Velice oblíbená pochoutka, kterou si doma můžete udělat podle svého a ingredience klidně smíchat s masem dohromady.


  • 3,2

    836×

    3,1 836
  • 1 hod

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

574 kJ / 137,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

Hovězí maso na tatarák naškrábáme nožem nebo rozsekáme v robotu, ale velice na jemno.

Tatarák podáváme na talířích v podobě bochánků s důlkem uprostřed, kam vyklepneme žloutek. Všechny ostatní přísady a koření podáváme zvlášť a každý si na talíři míchá směs podle vlastní chuti.

Jaké maso na tatarák?


Tuto kdysi velice rozšířenou pochoutku připravujeme ze svíčkové nebo ze zadního hovězího bezvadné jakosti. Maso musí být odleželé, ale svěží. Ve veřejném stravování je až na výjimky s označením původu masa zakázané tataráky podávat.

Skvělou přílohou k tataráku je domácí pečivo - například z domácí pekárny.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tatarák

    Celkový počet komentářů: 32
    • Pavel
      Pavel

      Tady někdo leze americe do konečníku když dá do tataráku kečup. Tatarák a šťastné číslo 7 . 1.)Cibule,2.) Pepř,3.) Sůl,4.) Paprika,5.) Worchester,6.) Hořčice,a 7.)žloutek s vejce
      Hlavní věc co NE !!! KEČUP !!!

      09.02.2019 16:38:03

    • DENNISKOVA KUCHAŘKA
      DENNISKOVA KUCHAŘKA

      tak co se tyce tataraku tak ho doma delame uz po desetileti..je to opravdu pochoutka ale musite ho umet udelat..nejhorsi je to ze existuje tady na netu ale i mezi lidmi tisice receptu kde bud chybi dulezite chutove ingredience nebo něco prebyva a nebo se prodava něco co tam vůbec nepatri..tady sem vycetl ze někdo pridava majoránku..to je katastrofa..takova ingredience do tataraku NEPATRI!neni nad rodinne recepty které jsou lety proverene i hosty doma ci v restauraci..

      27.12.2018 14:00:33

    • H
      H

      Komentář k receptu Tatarák

      Maso na tatarák se správně takzvaně škrábe, nemele

      22.07.2018 14:21:44


    • alena (tecka) kozlokova
      alena (tecka) kozlokova

      Komentář k receptu Tatarák

      Jestli chcete dostat tasemnici udělejte si tatarák. V naší rodině s tím máme zkušenost.

      08.06.2018 21:39:46

    • Kokeš
      Kokeš

      taky něco do debaty

      Tataráku se s kamarádama věnujeme už několik let. Chodíme po brněnskéch hospodách a zjišťujeme jak to s tím tatarákem v Brně je. Pokaždý jinde . Ke kečupu bych řekl, že rozhodně jo ale kvalitní jemnej . Hořčice samozřejmě taky . Pak bych přidal trochu drcenýho kmínu a pepř namlýt čerstvej , trochu česneku taky neuškodí a dlouhodobým výzkumem jsme zjislili že tatarák zjemní přidání trochy kvalitního olivovýho oleje .Tatarák z koňské svíčkové je jemější.

      03.10.2010 21:14:58

      • nina
        nina

        Re: taky něco do debaty

        ak sa mozem opytat, ktore restauracie by ste mi odporucili, zijem v Brne a milujem tatarak, rada by som tieto dve skutocnosti spojila:)

        30.12.2011 18:47:35

      • Jindra
        Jindra

        Re: taky něco do debaty

        Hlavně namlÝt čerstvej. To je brněnská cajzlovština? Ještě zapomněls na skořici.

        06.04.2014 16:00:12


    Nalezeno receptů: 32
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tatarák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.