reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tatarák

Tatarák

Velice oblíbená pochoutka, kterou si doma můžete udělat podle svého a ingredience klidně smíchat s masem dohromady.


  • 3,2

    834×

    3,1 834
  • 1 hod

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience



Energetická hodnota

574 kJ / 137,2 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Hovězí maso na tatarák naškrábáme nožem nebo rozsekáme v robotu, ale velice na jemno.

Tatarák podáváme na talířích v podobě bochánků s důlkem uprostřed, kam vyklepneme žloutek. Všechny ostatní přísady a koření podáváme zvlášť a každý si na talíři míchá směs podle vlastní chuti.

Jaké maso na tatarák?


Tuto kdysi velice rozšířenou pochoutku připravujeme ze svíčkové nebo ze zadního hovězího bezvadné jakosti. Maso musí být odleželé, ale svěží. Ve veřejném stravování je až na výjimky s označením původu masa zakázané tataráky podávat.

Skvělou přílohou k tataráku je domácí pečivo - například z domácí pekárny.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tatarák

    Celkový počet komentářů: 30
    • H
      H

      Komentář k receptu Tatarák

      Maso na tatarák se správně takzvaně škrábe, nemele

      22.07.2018 14:21:44

    • alena (tecka) kozlokova
      alena (tecka) kozlokova

      Komentář k receptu Tatarák

      Jestli chcete dostat tasemnici udělejte si tatarák. V naší rodině s tím máme zkušenost.

      08.06.2018 21:39:46

    • Tommy Tokalupi
      Tommy Tokalupi

      Kazdej at si TATARAK dela, jak mu chutna....budme tolerantni....my v USA totiz jsme....ale jinak bych rekl, ze vsechny ty prisady, o kterych bylo hovoreno se me docela libi...vcetne te majoranky...ja tam davam i bazalku.....inovacim se meze nekladou.....Budme vsak na sebe hodni a respektujme se.....Kazdy jsme jiny a kazdemu chutna neco jineho......Pravym ale zakladej budiz dobre zadni hovezi maso....Preji vsem dobrou chut.....Vas Tommy Tokalupi from Chicago....U.S.A.

      22.04.2013 02:40:55

    • Kokeš
      Kokeš

      taky něco do debaty

      Tataráku se s kamarádama věnujeme už několik let. Chodíme po brněnskéch hospodách a zjišťujeme jak to s tím tatarákem v Brně je. Pokaždý jinde . Ke kečupu bych řekl, že rozhodně jo ale kvalitní jemnej . Hořčice samozřejmě taky . Pak bych přidal trochu drcenýho kmínu a pepř namlýt čerstvej , trochu česneku taky neuškodí a dlouhodobým výzkumem jsme zjislili že tatarák zjemní přidání trochy kvalitního olivovýho oleje .Tatarák z koňské svíčkové je jemější.

      03.10.2010 21:14:58

      • nina
        nina

        Re: taky něco do debaty

        ak sa mozem opytat, ktore restauracie by ste mi odporucili, zijem v Brne a milujem tatarak, rada by som tieto dve skutocnosti spojila:)

        30.12.2011 18:47:35

      • Jindra
        Jindra

        Re: taky něco do debaty

        Hlavně namlÝt čerstvej. To je brněnská cajzlovština? Ještě zapomněls na skořici.

        06.04.2014 16:00:12

    Nalezeno receptů: 30
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Tatarák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.