reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tatarák z červené řepy

Recept na bezmasý tatarák ze sezónních surovin pro zimní období.


  • 2,0

    2 4
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Řepy dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, zabalíme do dvojitého alobalu a pečeme v rozehřáté troubě asi 60 - 90 minut podle velikosti. Měkkost vyzkoušíme tenkou vidlicí nebo malým kovovým špízem. Po upečení necháme zchladnout, odkrojíme horní a spodní část bulvy a oloupeme.

Řepu nasekáme nebo nastrouháme na struhadle, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dochutíme balsamikem. Připravený tatarák z červené řepy odložíme do chladu.

Baby špenát opláchneme vodou, osušíme jemně v utěrce, rozdělíme na talíře, ochutíme olejem, solí a citronovou šťávou. Vejce uvaříme naměkko, oloupeme a rozkrojíme. Na špenát rozdělíme připravený tatarák a přidáme vejce.

Tatarák z červené řepy podáváme s plátky opečené bagety. Tatarák můžeme také ochutit plnotučnou hořčicí, worcesterem a lze také přidat nasekanou jarní cibulku - bílou část na jemno a zelenou na hrubo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tatarák z červené řepy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.