reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tatarák z červené řepy

Recept na bezmasý tatarák ze sezónních surovin pro zimní období.


  • 2,0

    2 4
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 934 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Řepy dobře omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, zabalíme do dvojitého alobalu a pečeme v rozehřáté troubě asi 60 - 90 minut podle velikosti. Měkkost vyzkoušíme tenkou vidlicí nebo malým kovovým špízem. Po upečení necháme zchladnout, odkrojíme horní a spodní část bulvy a oloupeme.

Řepu nasekáme nebo nastrouháme na struhadle, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dochutíme balsamikem. Připravený tatarák z červené řepy odložíme do chladu.

Baby špenát opláchneme vodou, osušíme jemně v utěrce, rozdělíme na talíře, ochutíme olejem, solí a citronovou šťávou. Vejce uvaříme naměkko, oloupeme a rozkrojíme. Na špenát rozdělíme připravený tatarák a přidáme vejce.

Tatarák z červené řepy podáváme s plátky opečené bagety. Tatarák můžeme také ochutit plnotučnou hořčicí, worcesterem a lze také přidat nasekanou jarní cibulku - bílou část na jemno a zelenou na hrubo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tatarák z červené řepy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.