Recept na skvělý tatarák z hovězí svíčkové podle Richarda Nováka.
1 lžíce | máslo |
2 ks | žloutek |
1 ks | cibule |
1 lžíce | rajčatový protlak |
1 špetka | muškátový oříšek |
2-3 ks | okurka sterilovaná |
400 g | hovězí svíčková |
1 lžíce | dijonská hořčice |
1 lžíce | worcestrová omáčka |
0.5 lžičky | mletá sladká paprika |
1 špetka | mleté chilli |
na potření | |
---|---|
česnek | |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
příloha | |
chléb |
Kvalitní hovězí svíčkovou naškrábeme nožem a důkladně promícháme společně s nadrobno nasekanou cibulkou a okurkami, máslem, ostatními ingrediencemi a kořením. Na pánvi s trochou oleje si připravíme topinky, které lehce potřeme stroužkem česneku. Tatarák z hovězí svíčkové podle Richarda Nováka podáváme natřený na topinkách. K pití se tatarák výborně snoubí s dobře vychlazeným pivem nebo červeným vínem.
Foto: Pixabay.com
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena