reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tataráček

Tataráček

Pomazánka na topinky, která nahrazuje pravý tatarák.


  • 3,1

    51×

    3 51
  • 20 min

Ingredience



Energetická hodnota

1357 kJ / 324,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Rajčata nadrobno nakrájíme nebo umeleme na masovém strojku s velkými otvory.

K rajčatům přidáme sůl a prolisovaný česnek, vše promícháme a vložíme do plátěného sáčku (utěrky). Zavěsíme tak, aby mohla tekutina volně odkapávat a necháme do druhého dne.

Druhý den můžeme tataráček konzumovat. Tataráček vydrží v lednici bez problémů týden. Případně jej lze sterilovat. Lze použít i na chléb s máslem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tataráček

    Celkový počet komentářů: 5
    • duslik
      duslik

      V Hypernově prodávají mleté maso na tatarák. Mají jej v místě kde jsou paštiky a jmenuje se přímo "Tatarák". Kupujeme si jej tam pravidelně a doma jen přidáme česnek, kečup, sůl, pepř a žloutek a šup s tím na topinku.MŇAM

      23.09.2009 21:09:55

    • Fanfan
      Fanfan

      Ježiši jak tohle někdo může nazvat tataráček... při tom slově se mi sliny sbíhají a moje predátorské pudy jsou vybuzeny na nejvyšší míru... po přečtení receptu mám zkřivenou eee ústa... Nic proti, pomazánka to může bej dobrá, ale masožravcům spadne čelist až ke kotníkům bo se jedná o klamavej název:D

      03.09.2009 07:43:50

      • Any
        Any

        Re: proboha

        Možná proto je to "tataráček" pro dámy a ne "tatarák" pro muže ;) ale je pravda, že na pravý masový tatarák nic nemá..jeee a s topinkou :) chtělo by to najít na něj recept

        23.09.2009 10:56:43


      • Edita
        Edita

        Re: proboha

        No nemuzu si pomoci.. vice mene mi to pripada jako polotovar do leca nebo neceho takoveho.. S tatarakem to ma spolecne jen to sul...

        24.09.2009 05:56:47


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Tataráček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.