reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tarhoňa s čerstvou kapii a jarní cibulkou

Když už máte dost těžkých jídel po svátcích, velmi dobře se hodí dušená tarhoňa s čerstvou kapii, dubáky a jarní cibulkou. Recept na rychle hotové lehké jídlo, které výborně zasytí.


  • 2,8

    13×

    2,8 13
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Čerstvou kapii odstopkujeme, zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Očištěnou a omytou jarní cibulku i s natí pokrájíme na kolečka. Nadrobno nalámané sušené dubáky nebo praváky namočíme na 30 minut do teplé vody. Do šálku o objemu 250 ml odměříme tarhoňu.

V hrnci rozehřejeme olej, krátce (asi 2 minuty) opražíme pokrájenou kapii, přidáme pokrájenou jarní cibulku, orestujeme do sklovita, potom přidáme tarhoňu a orestujeme do požadované barvy, jak tmavou chceme, pozor nespálit! Stále mícháme, protože poměrně rychle hnědne, mně stačily 3 minuty. Následně přilijeme dubáky i s vodou z namočení a přivedeme do varu.

Přilijeme 1,5 násobné množství horké vody, mně se dobře osvědčil poměr vody k tarhoně 2:1, započítala jsem i vodu z dubáků, t. j. 1,5 + 0,5 = 2 šálky. Pozor při zalévání horkou vodou, abyste se neopařili, protože při zalévání začne tekutina prudce vřít a vystřikuje! Dále tarhoňu osolíme. Místo horké vody můžeme použit i horký domácí vývar z drůbeže, hovězího masa a podobně, chuť bude ještě lepší, jen potom už nesolíme. V žádném případě však nepoužíváme bujón z kostky!

Podle chuti okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, hrnec přikryjeme pokličkou a na nejnižším plameni dusíme asi 15 minut. Potom vypneme plamen a přikryté necháme pod pokličkou dojít ještě asi 15 minut. Tarhoňa krásně napučí, vsákne všechnu tekutinu a zvětší svůj objem. Kuličky tarhoni budou krásně odskakovat od sebe a nebudou slepené. Potom tarhoňu zlehka promícháme vidličkou a podáváme horkou.

Tarhoňu s čerstvou kapii a jarní cibulkou servírujeme s jemným zeleným salátem a plátky dobře vychlazeného citrusového ovoce. Jde o jednoduché lehké, velmi chutné a přitom laciné jídlo, které je rychle hotové a výborně chutná.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tarhoňa s čerstvou kapii a jarní cibulkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Luděk Hrzal
      Luděk Hrzal

      SUPER RECEPT

      SUPER , FAKT SUPER

      10.10.2018 18:45:12


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Tarhoňa s čerstvou kapii a jarní cibulkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.