Tapenáda ze zelených oliv

15 min | pomazánka | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3530x
Recept na výraznou pomazánku ze zelených oliv a čerstvé bazalky. Skvěle chutná s opečeným bílým pečivem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Olivy a kapary scedíme z nálevu, česnek oloupeme, lístky bazalky opláchneme.

Do mixéru vložíme olivy, česnek, bazalku, kapary, olivový olej, sušené provensálské bylinky, pepř, sůl a vše rozmixujeme nahrubo. Solí šetříme, olivy bývají dost slané. Podle chuti můžeme přidat i kousíčky chilli papričky.

Tapenádu ze zelených oliv namažeme na opečenou bílou bagetku a podáváme jako skvělou chuťovku. Pokud přidáme bílé víno k popíjení, nemá tapenáda chybu!

Michy autor receptu:

Tapenáda ze zelených oliv

Počet přidaných receptů: 3473

Ingredience

5
skvělý recept
3 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tapenáda ze zelených oliv

Přidat příspěvek k receptu Tapenáda ze zelených oliv
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept