Tagliatelle v liškovém ragú

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3590x
Recept na těstoviny s liškami a baby špenátem ve smetanové omáčce.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Houby očistíme, cibuli oloupeme a usekáme na jemné kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a baby špenát opláchneme a necháme osušit. Podle návodu na obalu si připravíme tagliatelle.

V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém necháme zpěnit cibulku a česnek. Přidáme lišky a za stálého míchání vše opékáme asi 5 minut. Pak houby osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a podlijeme vínem. Jakmile se víno odpaří, přilijeme vývar, přidáme snítku tymiánu a vše dusíme asi 15 - 20 minut. Nyní směs podlijeme smetanou, kterou krátce povaříme a vmícháme čerstvý baby špenát. Nakonec k liškovému ragú přidáme ještě teplé tagliatelle, vše promícháme a můžeme podávat.

Liškové ragú s taglietelle rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem. Podle vlastní chuti můžeme pokrm posypat strouhaným parmazánem.

Jarka-P autor receptu:

Tagliatelle v liškovém ragú

Počet přidaných receptů: 1731

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
11 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tagliatelle v liškovém ragú

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Tagliatelle v liškovém ragú
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept