reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tagliatelle se slávkami

Těstoviny se slávkami, česnekem a smetanou.


  • 4,8

    4,8 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Postup přípravy

Slávky pečlivě vydrhneme pod studenou tekoucí vodou a zbavíme byssových vláken. Ty, které nejsou zcela uzavřené, před vařením odstraníme. Slávky dáme spolu s cibulí do hrnce, podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a zahříváme na středním ohni. Hrncem občas potřeseme. Slávky se po několika minutách otevřou.

Hrnec odstavíme, tekutinu slijeme a odložíme k dalšímu použití. Slávky, které se neotevřely, nepoužijeme. Několik slávek odložíme na ozdobu, ostatní vyloupeme.

Tekutinu,ve které se vařily slávky, přivedeme k varu a svaříme na polovinu.

V rendlíku rozehřejeme máslo a 2 minuty na něm opékáme česnek dozlatova. Vmícháme kukuřičný škrob a ještě minutu za stálého míchání zahříváme. Postupně vmícháme tekutinu, ve které se vařily slávky, a smetanu. Přidáme šafrán, osolíme a opepříme a vaříme na mírném ohni 2-3 minuty do zhoustnutí.

Do omáčky vmícháme žloutek, citronovou šťávu a vyloupané slávky. Omáčka se však nesmí vařit.

Tagliatelle (širší ploché nudle) uvaříme v osolené vodě s olejem doměkka, scedíme a upravíme na mísu. Přelijeme omáčkou se dávkami
a opatrně promícháme. Ozdobíme petrželkou a nevyloupanými dávkami a podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tagliatelle se slávkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.