reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tagliatelle s tykví

Zeleninová úprava italských těstovin tagliatelle. Tentokrát se spoustou vitamínů.


  • 3,8

    3,8 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Tykev nebo karyoku rozpůlíme a zbavíme semen. Dužninu nakrájíme na kostky o hraně asi 1 cm.

Ve velkém kastrolu rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opečeme na něm na mírném ohni doměkka cibuli a česnek (zhruba 3 minuty). Přisypeme polovinu petrželky a ještě krátce opečeme.

Přidáme tykev nebo karyoku a podusíme 2-3 minuty. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Tykev nebo karyoku podlijeme polovinou vývaru, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme, dokud tykev nebo karyoky nezměkne. Podle potřeby přidáme vývar.

Do kastrolu přidáme parmskou šunku (prosciutto) a za častého míchání ji 2 minuty povaříme.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu se zbývajícím olejem
a 12 minut v ní vaříme tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle - na fotografii jsou tagliatelle obarvené špenátem) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Vodu slijeme, těstoviny upravíme na nahřáté talíře.

Do směsi tykve a šunky vmícháme smetanu a vše prohřejeme, naneseme na těstoviny, posypeme zbývající petrželkou a ihned podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tagliatelle s tykví

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.