Tagliatelle s pečeným pstruhem

45 min | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 1342x
Trochu netradiční úprava pstruha s mátou, jablky, slaninou a bylinkami.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Břišní dutinu každého pstruha vypláchneme teplou slanou vodou. Potom břišní dutiny osolíme a opepříme a naplníme ančovičkami, nakrájenými jablky a snítkami máty. Náplň pokapeme citronovou šťávou.

Těla pstruhů spirálovitě ovineme třemi plátky anglické slaniny. Hlavy a ocasy ponecháme volné.

Pstruhy rozložíme na hluboký, máslem vymazaný plech. Konce plátků slaniny zahneme dospodu. Povrch slaniny opepříme a pstruhy pečeme v troubě předehřáté na 200°C (u plynové trouby stupeň 4) asi 20 minut. Po 10 minutách je opatrně obrátíme.

Mezitím vaříme tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle) v osolené vodě s olejem 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a přeneseme na nahřáté oválné talíře.

Pstruhy vyjmeme z trouby a upravíme na těstoviny. Obložíme plátky jablek a snítkami čerstvé máty a ihned podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

autor receptu:

Tagliatelle s pečeným pstruhem

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

na porce
Vaše cena 3990 běžně 6560 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tagliatelle s pečeným pstruhem

Recept se nachází v 13 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4123 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2412 receptů
zjirousek
Ryby-pstruh 117 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tagliatelle s pečeným pstruhem

Přidat příspěvek k receptu Tagliatelle s pečeným pstruhem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept