reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tagliatelle s pečeným pstruhem

Trochu netradiční úprava pstruha s mátou, jablky, slaninou a bylinkami.


  • 4,0

    4 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 934 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Postup přípravy

Břišní dutinu každého pstruha vypláchneme teplou slanou vodou. Potom břišní dutiny osolíme a opepříme a naplníme ančovičkami, nakrájenými jablky a snítkami máty. Náplň pokapeme citronovou šťávou.

Těla pstruhů spirálovitě ovineme třemi plátky anglické slaniny. Hlavy a ocasy ponecháme volné.

Pstruhy rozložíme na hluboký, máslem vymazaný plech. Konce plátků slaniny zahneme dospodu. Povrch slaniny opepříme a pstruhy pečeme v troubě předehřáté na 200°C (u plynové trouby stupeň 4) asi 20 minut. Po 10 minutách je opatrně obrátíme.

Mezitím vaříme tagliatelle (širší ploché dlouhé nudle) v osolené vodě s olejem 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je a přeneseme na nahřáté oválné talíře.

Pstruhy vyjmeme z trouby a upravíme na těstoviny. Obložíme plátky jablek a snítkami čerstvé máty a ihned podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tagliatelle s pečeným pstruhem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.