reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

Příjemná chuť hříbkové omáčky s rajčaty, kterou doplníme vaječnými tagliatelle. Vynikající recept.


  • 4,8

    74×

    4,8 74
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 204 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Postup přípravy

Dobře očištěné hříbky nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tagliatelle dáme vařit do vroucí osolené vody. Rajčata můžeme použít čerstvá nebo z konzervy. Ta čerstvá oloupeme.

Na olivovém oleji cibuli osmahneme pěkně dozlatova. Cibuli podlijeme vodou z těstovin, osolíme a opepříme. Dusíme přikryté 5 minut. Po 5 minutách přidáme nakrájené hříbky a mírně podlijeme opět vodou z těstovin. Provaříme dalších 5 minut a přidáme rajčata. Ochutíme cukrem, solí a oreganem. Za občasného míchání dusíme hříbkovou omáčku asi 15 minut. Omáčka musí být hustější.

Uvařené tagliatelle slijeme a ihned vložíme do hříbkové omáčky. Krátce společně prorestujeme a promícháme.

Tagliatelle s hříbkovou omáčkou upravíme na talíř, pokapeme olivovým olejem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 4
    • ciocarlia
      ciocarlia

      "voda z těstovin"

      recept vypadá lákavě, ale nerozumím tomu podlévání vodou z těstovin. Tagliatelle se vaří 6 minut, příprava jídla podle receptu cca půl hodiny. Mezitím nudle úplně vystydnou. To mám vařit extra dávku, abych z ní mohl použít jen tu vodu, nebo jak to paní autorka myslí?

      05.05.2014 12:14:12

    • Autorka receptu
      Autorka receptu

      Dobrý den,jsem ráda,že chutná:-)Příjemné svátky a pravou nohou vpřed do Nového roku:-)Sussi

      26.12.2012 11:59:35

    • Zby
      Zby

      Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

      Tak jsem to dnes uvařil a je to moc dobré. Děkuji za recept, budu ho používat.
      Příště to zkusím z rajským protlakem a taky bez protlaku a rajčat, s kapkou bílého vína.

      26.12.2012 10:51:47


    • sidonie44
      sidonie44

      Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

      Zajímavé! Hub mám více než dost, zítra to uvařím.

      24.10.2012 15:57:29


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.