reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

Příjemná chuť hříbkové omáčky s rajčaty, kterou doplníme vaječnými tagliatelle. Vynikající recept.


  • 4,8

    74×

    4,8 74
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Postup přípravy

Dobře očištěné hříbky nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tagliatelle dáme vařit do vroucí osolené vody. Rajčata můžeme použít čerstvá nebo z konzervy. Ta čerstvá oloupeme.

Na olivovém oleji cibuli osmahneme pěkně dozlatova. Cibuli podlijeme vodou z těstovin, osolíme a opepříme. Dusíme přikryté 5 minut. Po 5 minutách přidáme nakrájené hříbky a mírně podlijeme opět vodou z těstovin. Provaříme dalších 5 minut a přidáme rajčata. Ochutíme cukrem, solí a oreganem. Za občasného míchání dusíme hříbkovou omáčku asi 15 minut. Omáčka musí být hustější.

Uvařené tagliatelle slijeme a ihned vložíme do hříbkové omáčky. Krátce společně prorestujeme a promícháme.

Tagliatelle s hříbkovou omáčkou upravíme na talíř, pokapeme olivovým olejem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 4
    • ciocarlia
      ciocarlia

      "voda z těstovin"

      recept vypadá lákavě, ale nerozumím tomu podlévání vodou z těstovin. Tagliatelle se vaří 6 minut, příprava jídla podle receptu cca půl hodiny. Mezitím nudle úplně vystydnou. To mám vařit extra dávku, abych z ní mohl použít jen tu vodu, nebo jak to paní autorka myslí?

      05.05.2014 12:14:12

    • Autorka receptu
      Autorka receptu

      Dobrý den,jsem ráda,že chutná:-)Příjemné svátky a pravou nohou vpřed do Nového roku:-)Sussi

      26.12.2012 11:59:35

    • Zby
      Zby

      Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

      Tak jsem to dnes uvařil a je to moc dobré. Děkuji za recept, budu ho používat.
      Příště to zkusím z rajským protlakem a taky bez protlaku a rajčat, s kapkou bílého vína.

      26.12.2012 10:51:47


    • sidonie44
      sidonie44

      Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

      Zajímavé! Hub mám více než dost, zítra to uvařím.

      24.10.2012 15:57:29


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.