reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tagliatelle bolognese

Recept na jedno z tradičních italských jídel - Tagliatelle bolognese. Jídlo typické v Itálii pro nedělní oběd, kdy se celá rodina schází u jednoho stolu.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

omáčka

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 934 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli, mrkev a celer oškrábeme, nakrájíme na malé kousíčky a opražíme je dozlatova na olivovém oleji. Pak přidáme telecí a hovězí mleté maso a mícháme, dokud neztratí barvu krve. Maso zalijeme 3 dl domácího vývaru.

Potom přidáme půl kila čerstvých vyzrálých rajčat, nebo 500 ml rajčatové omáčky. Nakonec přidáme skleničku červeného vína, sůl a bílý pepř podle chuti. Necháme vařit na mírném ohni hodinu a půl. Pokud se nám zdá, že se směs začíná vysušovat, přidáme vývar.

Mezitím si připravíme tagliatelle. Odměříme si 300 g mouky, uděláme do hromádky mouky důlek. Dáme do něj tři vejce a začneme zpracovávat těsto. Jakmile je vše spojené, rozválíme na tenký plát, který necháme 10 minut vysušit.

Poté posypeme moukou, zamotáme a pokrájíme na tenké plátky, které oddělíme a necháme prosušit. Dále si připravíme vodu, nejlépe na 100 g těstovin 1 litr vody a do ní přidáme mořskou sůl. Do vroucí vody pak vložíme těstoviny. Scedíme cca po 5 minutách, aby těstoviny byly al dente.

Těstoviny vložíme do mísy a přidáme omáčku. Na těstoviny zalité omáčkou nastrouháme parmazán, který omáčku zahustí a propojí s těstovinami.

Tagliatelle bolognese podáváme jako výborný oběd nebo večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tagliatelle bolognese

    Celkový počet komentářů: 1

    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Tagliatelle bolognese

      Líbí se mi to, hlavně ty domácí nudle, dávám bodík a určitě uvařím !!!

      01.02.2016 18:45:31


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Tagliatelle bolognese

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.