reklama
hledat uživatel
       

Taboulé

Výtečný a osvěžující předkrm nebo varianta lehkého obědu či večeře. Chutný a jednoduchý recept, vegetariáni si pochutnají. V lednici vydrží taboulé i pár dní.


  • 4,7

    14×

    4,7 14
  • 20 min

Ingredience

náplň

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 704 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Postup přípravy

Připravíme si velkou mísu na míchání. Do mísy nalijeme olej, šťávu z vymačkaného citronu a přisypeme kuskus. Postavíme vodu na vaření.

Mezitím na vršek každého rajčete nožem vykrojíme křížek. Takto připravená rajčata vložíme na 10 sekund do vroucí vody - pozor, nesmíme je rozvařit! Rajské zchladíme ve studené vodě a pomocí nože nebo prstů sloupneme slupku. Svlečená rajčata nakrájíme na drobné kousky, to kvůli šťávě, co mají v sobě. Oloupeme okurku, cibuli a také je nakrájíme na drobné kostičky. Vše rovnou přidáváme do mísy.

Nasekáme petrželku a lístky máty. Kdo má mixer - klidně v mixéru (i cibuli). Pokud máme rádi olivy, nebojíme se je také přidat, vše nakrájíme na malé kostičky. Pro dochucení osolíme, opepříme. Ostřejší chuti taboulé docílíme například tabascem či jinou chilli omáčkou. Směs pořádně promícháme.

Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a taboulé dáme vychladit do lednice. Na tomto pokrmu je skvělé, že můžeme kombinovat podle chuti. Pokud by byla taboulé suchá, stačí přidat trochu vody.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Taboulé

    Celkový počet komentářů: 3
    • panim
      panim

      Bez rozinek a s paprikou. Máta tam je důležitá. Kuskusový salát,do kterého se dá vrazit opravdu cokoliv. Je pak otázka, jestli se to může jmenovat taboulé. Asi to je podobné jako s polévkou minestrone. Zeleninovou můžete udělat také jakkoliv.

      03.04.2016 20:53:59

    • kikinka
      kikinka

      Tak ja pri svem pobytu ve Francii jeste davam rozinky a taky cervenou a zlutou papriku. Misto olivoveho oleje olej normalni. Mam zkusenosti, ze olivovy olej to rozpatla. Nedavam okurku a cibuli.
      Ale je pravda, ze si tam kazdy muze dat co chce, presto se domnivam, ze by tam ty rozinky nemely chybet.

      19.12.2012 12:46:24

      • Kacka
        Kacka

        ano - rozinky už taky dávám a papriku jak by smet :)
        pro zpestření jídla se vždycky nějaká obměna hodí..díky za příspěvěk kikinko a krásné svátky! :)

        20.12.2012 15:00:33



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Taboulé

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.