Sýrový špíz s klobásou a celerem je skvělou volbou pro rodinné grilování nebo jako chutný zákusek na večírku.
sůl | |
2 ks | vejce |
mléko | |
hladká mouka | |
2 plátky | tvrdý sýr asi 2cm tlustý |
2 ks | domácí klobása |
0.5 ks | celer |
Tvrdý sýr pokrájíme na kostky, klobásu na kolečka, uvařený celer na silnější plátky a střídavě napichujeme na špejle.
Z mléka, mouky a vajec se špetkou soli umícháme hustší těstíčko, špízy v něm obalíme a vložíme do oleje rozpáleného na 180°C. (Mužeme použít klasický trojobal, ale špízy obalíme alespoň 2x.)
Fritujeme asi 3 - 4 minuty dozlatova.
Podávat můžeme s bramborem, nebo hranolky.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena