Zachutnaly vám nadýchané sladké vafle? A což tahkle sýrové? Že jste neměli příležitost je vyzkoušet? Nyní máte možnost. Na tomto receptu by si měly pochutnat až 4 osoby.
špetka | cukr |
1 lžíce | olej |
sůl | |
125 g | máslo |
3 ks | žloutek |
125 ml | mléko |
1 ks | cibule |
5 sklenic | smetana |
200 g | mouka |
mletý pepř | |
80 g | eidam |
strouhaný eidam |
Žloutky a máslo utřeme do jené pěny. Vmícháme smetanu, mléko, osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.
Nastrouháme si sýr. Oloupeme cibuli a na jemném strouhadle ji nastrouháme. Sýr i cibuli vmícháme do ochucené pěny.
Prosijeme mouku a postupně ji přimícháváme do směsi, z níž vypracujeme hladké těsto. To necháme až 30 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme vaflovač a vytřeme jej olejem. Podle jeho velikosti jej plníme porcemi těsta. Každou pečeme zhruba 5 minut.
Hotové horké vafle posypeme strouhaným sýrem. Nebo můžeme sýr nastrouhat do misky a podávat samostatně.
Foto:Profimedia.cz
Vafle s pečenými jablky krok za krokem
Tyto křupavé vafle s jablky se hodí jako sladká snídaně i odpolední svačina ke kafíčku. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena