Varianta na ředkvičky se smetanovou příchutí. Ne vždy musíme použít majonézu.
100 g | ředkvičky |
100 g | balkánský sýr |
1 kelímek | cottage se smetanou |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý bílý pepř |
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na kostičky, čtvrtky nebo plátky, jak kdo má rád. Dáme je do misky. Nakrájené ředkvičky promícháme s celým kelímkem sýru cottage a nastrouhaným nebo rozdrobeným balkánským sýrem. Dochutíme solí a bílým pepřem. Sýrové ředkvičky podáváme s pečivem, ale ještě předtím necháme salát pořádně vychladit.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena