reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

náplň

Postup přípravy

Plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Sýr nakrájíme na silnější plátky asi 2 mm a ty poklademe na plech tak, aby se okraje plátků překrývaly. Rozehřejeme troubu na 150 °C a vypneme ji, aby jen sálala. Plech s plátky sýra vložíme do trouby na asi 5 - 10 minut. Jakmile uvidíme, že se sýr začíná tavit a okraje plátků se spojují, tak jej vyndáme a necháme zchladit.

Mezitím si připravíme náplň z pomazánkového másla, do kterého přidáme 1 - 2 stroužky rozmačkaného česneku a čerstvou nakrájenou petrželku. Pokud není čerstvá, stačí i sušená.

Na vychladlý plát spojených sýrových plátků naklademe plátky šunky a na ty natřeme pomazánku. Pak vše zabalíme do rolády a necháme přes noc v chladničce ztuhnout.

Sýrovou roládu Tamara používáme nakrájenou na plátky jako oblohu na chlebíčky, nebo se zeleninou jako jednohubky. Záleží jen na chuti a fantazii.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Sýrová roláda Tamara

Celkový počet komentářů: 16
  • hanče
    hanče

    ..úžasná..

    Roláda je moc dobrá.. jemně pikantní, jednoduchá a rychlá na přípravu. Chystala jsem na rychlo pro nečekanou návštěvu. Byla velmi chutná a použitelná i jen po mírném zchlazení. Díky.. skvělý recept!

    16.02.2015 18:29:21

  • pappaja
    pappaja

    Povolí ve "sváru" ????

    Jak je napsáno v recptu tak,používám na nářezáku krájený eidam 30-45% podle chuti.Nicméně to co se dělo bylo v dobách minulých,a v dnešní době,kdy se sýr bez problémů speče mi připadá Vaše metoda zbytečně složitá.Nic ve zlém. PS:Nyní je sýr méně kvalitní než dřív a tak jde bez problémů "svařit"....opravdu.

    15.05.2009 17:23:18

    • Hanulka21
      Hanulka21

      Re: Povolí ve "sváru" ????

      já roládu dělala v době, kdy ještě plátkový sýr nebyl k dostání a kdyby byl tak ho měla, prodávala jsem potraviny a dříve jsem to pracně rozvářela v mikrotéňáku, občas se mi stalo, že uprostřed byl stále tuhý a nakraji uplná břečka a tak strouhání mi vyhovovalo, plátkový sýr se na vesnici moc neprodával a lidé si spíše dávali nakrájet sýr z "kusu" a ten je trochu tvrdší a tak se mi opravdu stalo, že se mi rozlepil...on totiž ten balení plátkový je takový gumovější a dokonce některé plátky nejdou ani od sebe rozdělat. PS: dřív byl sýr i kvalitnější a byl ho problém rozvařit a tím i na nářezáku nakrájené plátky "svařit"... opravdu...

      14.05.2009 12:50:19

  • eva Kalvarova
    eva Kalvarova

    syrova rolada

    ja dam syr do celofanu a do mikrovlnky až je měky na dotek a hned rozvalim a plnim ,šunkou a tvarohovou ,bud s křenem nebo s pažitkou ,cokoli a zabalim

    09.05.2009 22:23:01

    • alibaba47
      alibaba47

      Re: sýrová roláda

      SOUHLAS - ROZVAŘENÍ V HORKÉ VODĚ A ROZVÁLENÍ - TO JE NEJLEPŠÍ POSTUP!!!!NIKDY NEZKLAME!

      07.05.2009 04:38:52

    • renca
      renca

      Re: sýrová roláda

      Dělám to leta také tak.:-)

      08.05.2009 16:10:27

    • mamča1
      mamča1

      Re: syrova rolada

      Taky dobrý nápad.To musím vyzkoušet.

      10.05.2009 14:56:01

    • pappaja
      pappaja

      Povolí ve "sváru" ????

      Již několik let používám způsob popsaný v receptu a nikdy se mi nestalo,že by mi ve "sváru" povolil.Dokonce mne to ani nikdy nenapadlo,že by se to mohlo stát dokud jste to nenapsala.Pro mne je pohodlnější naskládat plátky přes sebe,než sýr strouhat,vařit,nebo jinak složitě upravovat.

      14.05.2009 12:00:32

  • puni
    puni

    já to dělám z másla bez česneku a s kapii .zkusím udělat tu vaši,zdá se ,že bude pikantnější.

    07.05.2009 13:02:54

Nalezeno receptů: 16
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Sýrová roláda Tamara