Snadný recept na jemnou pomazánku, kterou podáváme jako předkrm nebo chuťovku.
100 g | majonéza |
100 g | eidam |
100 g | sýr ementálského typu |
200 | krémovitá zakysaná smetana |
150 g | malé loupané krevety |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý bílý pepř | |
citronová šťáva | |
na ozdobu | |
hroznové víno |
Sýr eidam nastrouháme na jemném struhadle a sýr ementálskéhu typu na struhadle hrubém. Zakysanou smetanu prošleháme s majonézou, osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. V míse promícháme oba sýry s okapanými krevetkami a vše spojíme s ochucenou smetanovou majonézou. Necháme v chladu několik hodin rozležet. Sýrovou pomazánku s krevetami zdobíme hroznovým vínem nebo plátkem citronu a podáváme s banketkami nebo toasty.
Výborný recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem
Lámete si hlavu čím pohostit přátele a chlebíčků jste se již přejedli? Vyzkoušejte naši sýrovou roládu a úspěch je zaručen.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena