Dobrá česnečka se sýrem a kořenovou zeleninou, která napraví zkažený žaludek po Velikonocích. Navíc je skvělým vyprošťovákem.
3 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
2 lžíce | máslo |
4 ks | brambory |
1 ks | celer |
1 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
5 kuliček | nové koření |
20 dkg | tvrdý sýr |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kmín | |
pepř |
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na másle orestujeme na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme nakrájené brambory, sůl, pepř , nové koření a kmín a uvaříme.
Když je vše měkké, přidáme 3 stroužky česneku a zakvedláme vajíčko.
Hotovou česnečku na talíři hodně posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. Můžeme přidat dozlatova opečené chlebové krutony.
Nejlepší vyprošťováky: Silný vývar, poctivá česnekačka a rajčatový elixír vás postaví na nohy
Síla česneku: Užijte ho v receptech a posilujte svou obranyschopnost
Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.
autor xa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena