reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Syrečková pizza z listového těsta

Variace na pizzu. Místo pizza těsta použijeme v tomto receptu listové těsto a nemá to chybu.


  • 3,9

    11×

    3,9 11
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na velikost plechu. Vložíme ho na plech (těsto je dost mastné, takže netřeba vymazávat).

Na těsto nalijeme smetanu (lepší nějakou hustší). Na smetanu pokládáme slaninu (většinou stačí jeden balíček, ale záleží na hmotnosti balíčku a velikosti plátků). Pak na slaninu dáme syrečky (já kupuji ty klasické, kde je 5 koleček a každé kolečko rozčtvrtím a pak vychází syrečky na plech 5 kousků na 4 řady. Viz obrázek 2)

Olivy nakrájíme na kolečka (každou olivu asi na tři - já používám olivy s papričkou, aby to bylo hezčí na pohled) a posypeme celý plech.

1 vetší cibuli rozkrojíme a nakrájíme na slabé půlkolečka a také posypeme celý plech (viz obrázek 3).

Teď už jen zbývá celou pizzu opepřit (já to dělám z mlýnku) a vložíme do trouby. Já peču v horkovzdušce na asi 200 stupňů, dokud těsto nezhnědne (cca. 25 minut). A je hotovo (viz obrázek 4). Pečení kontrolujte, protože těsto se nafukuje a musí se během pečení propichovat bubliny.

Poznámka - syrečky na fotografii vypadají chudě, ale oni se během pečení roztaví a rozlijí na celou pizzu. Pizzu v žádném případě nesolíme, bude slaná až až.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Syrečková pizza z listového těsta

    Celkový počet komentářů: 1

    • snapshot
      snapshot

      Tak mám zlepšovák. Jednou jsem neměl smetanu, tak jsem tam dal bílej jogurt a chutná to stejně dobře, nepoznal jsem rozdíl :-)

      16.08.2012 21:18:53


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Syrečková pizza z listového těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.