reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Sypaný švédský koláč

Koláč, do kterého nepřidáváme ani vajíčka, ani žádnou tekutinu. Vyzkoušejte ho a jablka ochuťte jako na štrůdl.


  • 3,0

    916×

    2,9 916
  • 1 h 15 min

  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy nasypte krupici, mouku, cukr, prášek do pečiva, přidáme citronovou šťávu a promícháme. Do vymazané a vysypané formy vložíme asi 1/3 směsi a na ni navršíme polovinu nastrouhaných jablek i se slupkou. Opět přidáme část směsi, na ni druhou půlku jablek a zakončíme poslední částí směsi. Poklademe nakrájeným máslem a zvolna si hodinu pečeme. Jablka můžete dle chuti okořenit.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sypaný švédský koláč

    Celkový počet komentářů: 13
    • SariCat
      SariCat

      Koláč jsem dnes pekla a bohužel teda žádné nadšení. Ingredience se spojily, buchta tvar drží, s tím problém nebyl, ale struktura je nepříjemná, krupice mi nepřijde moc vhodná do těsta na buchtu. Je to zajímavý experiment, opakovat jej ale nebudu.

      07.12.2013 17:08:37

    • Jana
      Jana

      Bohuzial mne to teda nevyslo. Sypky som dala to truby a sypky aj vybrala :( Tak aby z toho bolo aspon nieco primiesala som suroviny, o ktorych sa pise, ze nie su treba tj mlieko a vajcia, dala este raz na plech a je z toho celkom fajn nakyp. Ale sklamana som :( Kde sa stala chyba? Nebolo by lepsie k tym suchym surovinam hned na zaciatku pridat este nejake maslo, nech je z toho taka mrvenicka? A posledny krok - ukladanie masla na vrch by sa tym padom mool vynechat. Asi to najblizsie vyskusam tak. Aspon bude istota, ze sa to upecie do jedlej podoby :)

      07.05.2013 09:21:11

    • arot
      arot

      Pokud se na ochucení jablek používají vlašské ořechy (50-100g), pak pro výraznější chuť je lepší je nasekat nahrubo, než najemno a dát vše na horní vrstvu jablek, než na obě. Místo citrónové šťávy raději použít nastrouhanou citronovou kůru z půlky citrónu.

      09.10.2012 12:14:13


    • Denisa
      Denisa

      Na kolik stupňů doporučujete koláč péct?

      16.07.2012 22:39:08

    • acpep
      acpep

      Pekla jsem přesně dle návodu a ingrediencí, ale nepovedlo se :( nevím, co jsem udělala špatně, můžete poradit, čím by to mohlo být? nikdy jsem nezkoušela recept kdy v podstatě peču jen mouku a zdá se mi to divné, ale dle vašich reakcí...? nebo snad chybí nějaká ingredience? Díky za radu

      01.03.2011 23:52:54

    • Ivo
      Ivo

      Díky za recept

      to jsem rád, že jsem konečně našel tento recept. Před třiceti lety vyšel v nějakých sobotních novinach. Tak jsem ho upekl moji mamině. A od té doby ne, recept se stratil a bylo...

      Ještě jednou dekuji je to dobrůtka :-)

      03.11.2010 19:00:18

    • Didik
      Didik

      Jednoduchá, rychlá příprava, skvělý výsledek, co víc si můžeme přát ?

      24.10.2010 08:46:17

    • Dits P
      Dits P

      Chtěla bych tento koláč vyzkoušet,ale není mi jasné kolik tam má být té citronové štávy. Nůže mi někdo poradit? Děkuji

      06.10.2010 10:48:54

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Sypaný švédský koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.