Sypaný koláč s mákem a jablky

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 909x
Hledáte-li recept na uplatnění jablek a chcete si upéct makovou buchtu, která není suchá, zkuste tyto dvě ingredience zkombinovat. Na pohled koláč příliš neokouzlí, ale když ochutnáte, nezůstanete u jednoho kousku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na základ, který bude tvořit těsto, smícháme všechny sypké ingredience - mouku hladkou a polohrubou, moučkový cukr a mák. Jablka oloupeme a nastrouháme.

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Sypký základ si rozdělíme na tři části. První část rovnoměrně nasypeme do dortové formy. Na ni navrstvíme polovinu strouhaných jablek, která posypeme polovinou vanilkového cukru a skořicí. Na jablka opět rozdělíme druhou část sypké směsi. Navrstvíme zbylá jablka a posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí. Navrstvíme poslední část sypké směsi.

Rozehřejeme si máslo a polijeme jím připravený sypaný koláč, který vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a takto jej pečeme půl hodiny.

Sypaný koláč s mákem a jablky je třeba krájet opatrně, jelikož je trochu sypký, ale ne suchý a chuťově je moc dobrý.

autor receptu:

Sypaný koláč s mákem a jablky

Počet přidaných receptů: 99

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Sypaný koláč s mákem a jablky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2259 kJ / 539,8 kCal (na 1 porci)
3,9
dobrý recept
15 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sypaný koláč s mákem a jablky

Přidat příspěvek k receptu Sypaný koláč s mákem a jablky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept