reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Sypaná maková buchta

Naprosto úžasná buchta, kterou není potřeba míchat. Prostě jen všechno postupně nasypeme na plech.


  • 4,4

    15×

    4,4 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Navážíme si veškeré ingredience, nastrouháme omytá jablka na hrubém struhadle, v mikrovlnné troubě rozpustíme máslo, plech (20 x 30 cm) vyložíme pečícím papírem a troubu zapneme na 200 °C (plyn na stupeň 7).

Veškeré sypké ingredience smícháme (mimo vanilkového cukru a skořice) a směs rozdělíme na tři díly (každý po 300 g). Na připravený plech nasypeme jeden díl sypké směsi a na ni navrstvíme polovinu nastrouhaných jablek. Jablka posypeme polovinou vanilkového cukru a jemně poprášíme mletou skořicí. Opět přijde sypká směs (druhý díl), na ni zbytek strouhaných jablek, vanilkový cukr a skořice. Další vrstva bude ze zbytku sypké směsi; nemusíme uhlazovat, máslo nám buchtu krásně spojí. Poslední vrstva bude z rozpuštěného másla, nepoužíváme méně kvalitní náhražky! Máslo rovnoměrně rozlijeme po celé buchtě.

Sypanou makovou buchtu vložíme do předehřáté trouby, snížíme na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut do zezlátnutí.

Sypanou makovou buchtu podáváme posypanou vanilkovým cukrem nebo s hvězdičkou šlehačky poprášenou skořicí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Sypaná maková buchta

    Celkový počet komentářů: 1

    • Verča
      Verča

      Zkusila jsem recept, je to dobré. Přidala bych jablek a ubrala trošku mouky. Nebo ještě zakápnout mlékem. Pochutnali jsme si, díky!

      19.01.2011 16:24:03


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Sypaná maková buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.