reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švýcarský tvarohový koláč

Koláč s tvarohem provoněným citronem a pomerančovou kůrou.


  • 3,0

    1 015×

    2,9 1015
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Z mouky, másla a žloutku vypracujeme na vále těsto, které necháme chvilku odpočinout.

Těsto rozválíme je v kolo a vložíme do koláčové formy. Tvaroh jemně prolisujeme, utřeme s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a šťávou. Vmícháme propláchnuté rozinky a drobně nakrájenou pomerančovou kůru, nakonec sníh z bílků a rozetřeme na připravené těsto. Švýcarský tvarohový koláč pečeme v středně vyhřáté troubě dorůžova.

Švýcarský tvarohový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat. Můžeme jej podávat i vlažný nebo teplý, ale bude se drolit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švýcarský tvarohový koláč

    Celkový počet komentářů: 1

    • petra.krestova
      petra.krestova

      Tvarohový koláč

      Dnes jsem ho upekla a je vynikající, je to spíš zákusek nebo pochoutka,není to přeslazené a v létě je to takové osvěžující,recept jsem si trochu upravila - místo citronové štávy jsem do tvarohu přimíchala pár ostružin ze zahrady. Tvarohovou nápln jsem udělala z dvojnásobku tvarohu tedy 500 g aby toho bylo více protože mám jen velkou dortovou formu a dvojnásobku psaného cukru,žloutky jsem ponechala dva. Opravdu pochoutka,doporučuji!!!!!

      09.07.2010 12:38:02


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Švýcarský tvarohový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.