reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

Energetická hodnota

875 kJ / 209,0 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Menší brambory dobře očistíme od nečistot a povaříme asi 10 minut ve vodě. Uvařené a scezené brambory necháme vychladnout a oloupeme, poté je necháme 4 hodiny stát v chladu.

Brambory nahrubo nastrouháme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.

Na pánvičce rozehřejeme máslo, na něj poklademe lžící brambory a zploštíme je do tvaru koláče, pečeme na mírném ohni asi čtvrt hodiny. Když je spodní strana rösti opečená dozlatova, obrátíme koláč na veliký vymazaný talíř. Na pánvi rozehřejeme znovu máslo a koláč na něj sešoupneme z druhé strany a pečeme ho asi 10 minut. A máme hotovo.

Švýcarské rösti podáváme nakrájené na kousky. Můžeme posypat nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Švýcarské rösti

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.