reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Švýcarské brambory

Zapečené brambory plněné masovo-sýrovou směsí.


  • 4,4

    13×

    4,3 13

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 746 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 200 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Brambory omyjeme a celé uvaříme ve slupce. Poté necháme vychladnout, rozřízneme na poloviny a vydlabeme. Vydlabané brambory odložíme stranou.

Kabanos oloupeme a umele na mlýnku na maso. Místo mletého kabanosu můžeme použít i opečené a ochucené vepřové maso. Stejně tak umeleme i sýr a to co jsme vydlabali z brambor. Osolíme, opepříme, směs promícháme, přidáme nasekanou petrželku a pažitku, vejce a ještě jednou pořádně promícháme.

Masovo-sýrovou směs plníme do vydlabaných půlek brambor, skládáme do pekáčku a dáme zapéct do trouby, dokud sýr nezezlátne.

Švýcarské brambory podáváme se zeleninovým salátem. Brambory také můžeme přelít tvarohem rozšlehaným s trochou pepře a česnekem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Švýcarské brambory

    Celkový počet komentářů: 3
    • tama
      tama

      Nedala jsem sýr dovnitř,místo něj jsem použila zakysanou smetanu a sýr jsem nasypele až navrch.Brambory při podávání snesou i tatarskou,nebo jogurtovou omáčku či jemný sýrový dip.

      06.10.2010 17:16:47

    • autor
      autor

      Tento recept mám od své dobré kamarádky,nevím kde na něj přišla ona ale u nás doma mu říkáme tak,jak nám to řekla ona.Vy si tomu říkejte jak chete,třeba plněné brambory...ne vždycky název značí zemi původu!

      16.09.2008 15:58:40

    • Olga
      Olga

      Švýcarské brambory?

      Do Švýcarska jezdím už17 let, 3-4x ročně. Nejenom že se tam uzeniny (natož kabanos!) téměř vůbec nevyskytují, oni preferují sušené salámy, ale něco jako vydlabané brambory uvařené ve slupce jsem tam ještě nikdy neviděla. Váš recept je urážka švýcarské kuchyně. Nechápu, jak jste na ten název přišla.

      16.08.2008 11:03:34



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Švýcarské brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.