reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do kvásku přidáme mouku, rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a zpracujeme těsto, které by mělo být vláčné. Pokud se těsto lepí, přisypeme mouku. Těsto necháme kynout na teplém místě.

Než těsto na švýcarky vykyne, připravíme si skořicovou směs ze stejného množství krupicového cukru, strouhanky a mleté skořice podle chuti.

Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce asi 1/2 cm, který celý potřeme olejem a hustě posypeme skořicovou směsí. Placku srolujeme do ruličky - musí být pevná - a opět potřeme olejem.

Z ruličky krájíme špalíky, které po délce zmáčkneme násadou vařečky - tím se švýcarky po stranách otevřou.

Skořicové švýcarky z kynutého těsta pečeme dozlatova při teplotě 180 °C. Podáváme podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Švýcarky z kynutého těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.