reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Energetická hodnota

13082 kJ / 3124,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Postup přípravy

Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do kvásku přidáme mouku, rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a zpracujeme těsto, které by mělo být vláčné. Pokud se těsto lepí, přisypeme mouku. Těsto necháme kynout na teplém místě.

Než těsto na švýcarky vykyne, připravíme si skořicovou směs ze stejného množství krupicového cukru, strouhanky a mleté skořice podle chuti.

Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce asi 1/2 cm, který celý potřeme olejem a hustě posypeme skořicovou směsí. Placku srolujeme do ruličky - musí být pevná - a opět potřeme olejem.

Z ruličky krájíme špalíky, které po délce zmáčkneme násadou vařečky - tím se švýcarky po stranách otevřou.

Skořicové švýcarky z kynutého těsta pečeme dozlatova při teplotě 180 °C. Podáváme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Švýcarky z kynutého těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.