reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svíčkové řezy majora Terazkyho

Hlavní chod pro slavnostní příležitosti. Recept z hovězí svíčkové s bylinkovým máslem.


  • 3,1

    58×

    3 58
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ze svíčkové nakrájíme plátky a opečeme je zprudka na oleji. Plátky hovězího vyjmeme.

Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na nudličky.

Ve výpečku orestujeme žampióny a šunku. Vzniklou směs zahustíme moučným máslem (trochu másla umíchaného se lžičkou mouky).

Navršíme na řezy a ozdobíme bylinkovým máslem, které si připravíme podle následujícího postupu.
Máslo utřeme se sardelovou pastou, nakrájenou cibulkou a pažitkou, doplníme kapary, špetkou nastrouhané citrónové kůry, nadrobno nasekanými nakládanými žampióny. Necháme ztuhnout v alobalu a krájíme na kolečka.

Jako přílohu ke svíčkovým řezům servírujeme hranolky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčkové řezy majora Terazkyho

    Celkový počet komentářů: 1

    • doktor2
      doktor2

      rozumný kuchař nebude samozřejmě kupovat svíčkovou, ale použije maso z kýty

      29.12.2007 14:30:14

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Svíčkové řezy majora Terazkyho

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.