reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Svíčková z králíka

Celkový počet komentářů: 51
  • sikulka
    sikulka

    Bože, vařte si každý po svém. To je štráchů, kvůli octu. Když se mi to nezdá, popřemýšlí a dám od oka.V případě, že je málo, na konci přidám.Je tady spousta věnovaného času a písmenek kvůli octu? Lidi i při vaření se musí přemýšlet.Jo a myslím, že opravený údaj - jen 2 lžíce octa je málo. Dobrou chuť !

    01.04.2019 11:48:28

  • sikulka
    sikulka

    Bože, vařte si každý po svém. To je štráchů, kvůli octu. Když se mi to nezdá, popřemýšlí a dám od oka.V případě, že je málo, na konci přidám.Je tady spousta věnovaného času a písmenek kvůli octu? Lidi i při vaření se musí přemýšlet.Jo a myslím, že opravený údaj - jen 2 lžíce octa je málo. Dobrou chuť !

    01.04.2019 11:48:18

  • Jaroslav
    Jaroslav

    Komentář k receptu Svíčková z králíka

    Recept jsem si truchu upravil,octu jenom 2 lžíce,naloženo dva dny bohatě stačilo.Koření jsem rozmixoval,příště koření před mixovánim vyberu.Zeleniny jsem mel více,tak aby to nebyla kejda,naředil jsem hovězím vývarem.Nakonec dochutit citronem a byla omáčka výborná.

    31.03.2019 11:18:57

    • lumik
      lumik

      Re: Komentář k receptu Svíčková z králíka

      koření dávám do šroubovacího sítka na čaj nebo do gázy,kdo by se s tím vybíral,znovu píši přemýšlejte a neřiďte se slepě recepty,je dobré i průběžně ochutnávat

      31.03.2019 11:25:43

  • Kateřina Danková
    Kateřina Danková

    Děkuji za opravení receptu, už je králík naložený a odpočívá na sobotu :)

    20.12.2017 18:55:44

  • Vlaďka
    Vlaďka

    Po přečtení zdejších komentářů jsem se trochu bála do receptu jít, ale nakonec jsem se odvážila. Masíčko bylo měkké a šťavnaté, bylo mírně kyselé, ale v kombinaci s omáčkou a knedlíkem to bylo výborné - pro někoho ale jistě může být kyselost na závadu, každý máme jiné chutě.
    Takže za mne palec nahoru, výborný recept, určitě ještě využijeme.
    P.S.: a ano opravdu jsem použila 400ml octa a 600ml vody. ;-)

    23.09.2017 23:17:16

  • Lenča
    Lenča

    Komentář k receptu Svíčková z králíka

    Já to dělám podle návodu manželovo babičky...je to jednodušší a i rychlejší. Toho octa samozřejmě mnohem méně, tak 0,5 dl, králík stačí být uleželý pouze přes 1 noc v nálevu. Druhý den ráno jej v nálevu na mírném ohni povařím na plotně přibližně 1-1,5 h. Maso pak vyndám, nálev sleju, na másle krátce osmahnu rozmixovanou zeleninu z nálevu (bobk.list, kuličky pepře, nového koření a jalovce předtím vyberu), pak naleju podle potřeby část nálevu do zeleniny, rozmíchám, poté přidám 33% smetanu na šlehání(v ní předem rozmíchané tak 2 lžíce hladké mouky) a kelímek kysané smetany. Dochutím případně ještě podle potřeby (solí či cukrem), aby měla omáčka ten správný " šmak " a pak už jen přidám maso. Maso lze i obrat-bez kostí (to spíše kvůli dětem). Manžel i děti si to mooooc pochvalují...a nejlepší uznání jsou prázdné talíře, ne?

    29.03.2017 09:17:13

  • klarakulajta
    klarakulajta

    jsem vytočenej do běla!!

    autor receptu NEUVEDL ZÁKLADNÍ FAKT,že jde o mořidlo na svíčkovou a ne o SVÍČKOVOU samotnou.Octa jsem dal sice asi jen dvě lžíce ne 400ml!!..........,ale ani tak nevím,jestli z toho zachráním to maso,je po 3 dnech v octové vodě jako utopenec v sudu s kyselinou,z Vranovské přehrady................ !!!!!! AUTORA POTRESTAT 30 RANAMI DEVÍTIOCASÉ KOČKY!!

    07.01.2017 14:16:32

  • blanka
    blanka

    ocet

    Dobrý den, bylo mi divné 400ml octa? Při zápalu boje jsem slepě poslechla recept a stalo se to co zde komentují všichni. Škoda, že jsem se na komentáře nepodívala dřív... Beru to jako poučení pro příště:)))

    07.11.2016 11:57:55

  • Pavel Kuchař
    Pavel Kuchař

    Komentář k receptu Svíčková z králíka

    Kdo nalije půl litru octa do svíčkový je vemeno. Tuto chybu pozná i začátečník. Může se stát překlep v receptu , ale slepě z toho udělat 2x koncentrovaný lák na vokurky to opravdu...

    02.11.2016 20:45:56

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Svíčková z králíka

    znovu píši nedělat vše slepě podle receptu,ochutnávat!!!!!!!!! ,recepty sem dávají amatérští kuchaři,dochutit jde vždy,odsolit nebo odkyselit ne

    02.10.2016 16:07:52

  • Milan
    Milan

    Komentář k receptu

    Jako další v pořadí potvrzuji,že svickova dle tohoto receptu je nepozivatelna ,kyselá omáčka, kyselé maso. Autora receptu by měli potrestat alternativním trestem, že by snědl všechny omáčky a masa od lidí, kteří podle tohoto receptu vařili. Hnus- škoda, masa a ingrediencí, které přišli vniveč.

    02.10.2016 13:46:23

  • Receptíky
    Receptíky

    Svíčková z králíka

    Pokud si opravíte poměr octa na jednoho velkého panáka, bude omáčka i maso vynikající lahůdka. Děkuji za tento recept. Je jednoduchý, rychlý a skutečně velmi dobrý !

    24.09.2016 18:23:04

  • milanvanek(tecka)ts
    milanvanek(tecka)ts

    Komentář Svíčková z králíka

    Králíka dělám jako klasyckou z hovězího také mořím,ale ne podle tohoto receptu to je bohužel-HUMUS

    11.03.2016 11:28:47

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Svíčková z králíka

    Lidi nevařte podle tohoto receptu!!! uvařila jsem dle návodu a vyšel z toho pouze kyselý záchodový hnus, kam to také letělo !!!! Autor receptu asi nemá chuťové pohárky, jinak by nerval do mořidla tolik octu!!! Mít autora po ruce, nechám si od něj proplatit účet aspoň za to králičí maso. Měl by ses za sebe stydět pane či paní autorko!

    14.02.2016 15:19:47

  • Klara
    Klara

    Čtěte komentáře a nenechte se napálit

    Dělá si z nás autor receptu srandu??Psala jsem tady před třemi lety, že poměr octu a vody je nepřesný a dosud se nic nezměnilo.
    Lidi, čtěte komentáře a nedejte na hodnocení receptu.
    Btw. je snad jasné, že se mořidlo vylije a nepoužije do omáčky.
    Když jsem před třemi lety vařila, dala jsem více vody a méně octa (nezdál se mi poměr uvedený v receptu), ale i tak byl ušák kyselý, že letěl chudák do koše..Zelenina byla to samé, ale dala se ještě zachránit...

    08.01.2016 04:29:48

  • jiří
    jiří

    svíčková z králíka

    horší kyselou sračku jsem nežral hodí se to na čištění hajzlu a taky to tam skončilo

    31.10.2015 11:25:49

    • petrsparta
      petrsparta

      Re: svíčková z králíka

      To mořidlo samozřejmě nepoužívat do omáčka a vylíti.

      11.11.2015 10:12:11

    • koldar
      koldar

      Re: svíčková z králíka

      Tupouni to mořidlo se i se zeleninou vyhodí a udělá Vše nové Používám to hlavně na zajíce Ale pokud někdo použije to mořidlo i na omáčku atd tak je IDIOT !!!!!!!!

      28.12.2016 14:49:28

  • Michal
    Michal

    To si děláte srandu lidi, že jste dali 400 ml octa :) to nemá ani několik sklenic halali :D

    13.09.2015 18:00:18

  • Katka758
    Katka758

    Komentář k receptu Svíčková z králíka

    Tak jsem se taky napálila. Přemáhala jsem se to pozřít, protože mi bylo všech surovin líto. Raděj příště zůstanu u osvědčených receptů. Moje chyba, že jsem si komentáře přečetla až pozdě. Jediný plus bylo, že při pečení to opravdu skvěle vonělo. Výsledek ale nepoživatelný.

    25.05.2015 13:01:32

  • Ilona
    Ilona

    Komentář k receptu Svíčková z králíka

    Tak jsem další v pořadí, komu se kroutil po octu i palec u nohy :)))), v nálevu to bylo jen pár hodin, a přesto i samotné maso bylo kyselé, omáčku jsem jakž takž zachránila. Vrátím se ke svému receptu bez předchozího naložení.

    06.03.2015 22:51:37

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Svíčková z králíka

    nic se nemá slepě dělat podle receptu,i lák je třeba ochutnat a nedávat všechen ocet

    01.02.2015 13:31:37

  • Klara
    Klara

    Komentář k receptu Svíčková z králíka

    Koukám, že autor ještě neopravil chybku.To myslíte vážně aby v receptu byl poměr vody a octa skoro 1:1 ?
    Prosím o opravu! Kolik lidí se už nachytalo... :(

    28.12.2014 08:29:51

    • marketka
      marketka

      Re: Komentář k receptu Svíčková z králíka

      Tak jsem se nachytala...až teď čtu komentáře. Škoda zeleniny, škoda šlehačky, škoda času škoda králíka

      01.02.2015 13:13:19

  • Lenka
    Lenka

    svíčková z králíka

    Musí tam být ten tymián, slanina, jalovec a slanina?

    29.08.2014 13:06:07

  • Nina
    Nina

    nepoživatelné !!!

    ... vše putovalo do záchoda, naprosto se to nedalo pozřít :( škoda surovin !!

    11.05.2014 20:02:39

    • allana
      allana

      Re: nepoživatelné !!!

      Škoda, že jste si nepřečetla komentáře k receptu a králíka naložila podle něj.
      Již v březnu 2012 jsem upozorňovala na tuto nesrovnalost.
      Ale, bohužel, těch 400 ml octu v receptu zůstalo dodnes.
      Proto prosím o opravu!!!
      Ať si zbytečně nezkazí dobrý oběd nikdo další!!!

      11.05.2014 22:53:27

  • lumik
    lumik

    já králíky na svíčkovou nenakládám a je to dobré i tak

    13.04.2013 12:54:09

    • Blanka Kahánková
      Blanka Kahánková

      Absolutně souhlasím s názorem, že není třeba nakládat - nebo večer obdělat králíka na zelenině a ráno ho dodělat a dokončit omáčku. Podle mého názoru je zveřejněný recept naprosto složitý a postup zdlouhavý. Dosud moji svíčkovou nikdo nepohrdl, právě naopak.

      02.08.2014 17:52:11

  • Olga
    Olga

    Recept dobry ale toho octu staci 2dcl - po 1. to bylo taky mooooc kysely :-) ale dnes uz super mnam!

    13.04.2013 11:30:29

  • Olga
    Olga

    Recept dobry ale toho octu staci 2dcl - po 1. to bylo taky mooooc kysely :-) ale dnes uz super mnam!

    13.04.2013 11:30:09

  • Milan
    Milan

    Je to špatně. Tam patří kýbl kyseliny sírové!!! Králíček bude tak měkkoučký, že se úplně rozpustí!

    13.05.2012 13:16:35

  • Zuzana P.
    Zuzana P.

    My jsme se taky drželi receptu až na to že jsme to neměli v mořidle 4 dny ale jen přes noc a stejně bylo maso kyselí a omáčka taky a vůbec se nám to nepovedlo zachránit hold jsem udělala novou ómáčku z mražený zeleniny

    22.04.2012 12:33:49

  • asdas
    asdas

    Prodám králičí maso z domácích králíků. Cena 80 Kč za kg. Váha jednoho zabitého a vykuchaného králíky je 1,5 až 2 kg. Email babf@seznam.cz

    16.03.2012 22:40:29

  • allana
    allana

    400 ml octu - to je chyba! Je to o jednu nulu více. Správně bude 40 ml, a to je
    až dost.

    Vím to ze své zkušenosti. Tenkrát, dávno, dávno již tomu, jsem si přečetla špatně recept a místo 0,5 dcl octu jsem dala 0,5 l. No hrůza!! Zajíc byl sice rychle krásně měkký, ale tak kyselý, že se nedal jíst. Musel z baráku.

    04.03.2012 01:35:37

    • Klara
      Klara

      Opravit recept!

      Přidávám se k vám, ani mě se nezdál poměr skoro 1:1 voda a ocet, myslela jsem si, že je v množství octa chyba, ale i tak jsem se přesně držela receptu. Králíka mi bylo líto vyhazovat, tak jsem ho zachránila tím, že jsem upečenou, značně kyselou, zeleninu vyhodila, udělala omáčku z nové zeleniny a králíka v ní chvíli povařila (samozřejmě už bez přidání octa).Kyselost se trochu ztratila.
      Recept je tady docela dlouhou dobu na to, aby ho mohl někdo opravit.

      04.03.2012 08:11:28

    • petrsparta
      petrsparta

      Něco děláte špatně , ale ten poměr sedí4dcl +6dcl vody

      04.03.2012 13:47:07

  • Klara
    Klara

    Maso je sice perfektně křehké, ale šíleně kyselé!! Máte vážně napsáno správné množství toho octa??

    29.02.2012 18:07:23

  • Marunajarka
    Marunajarka

    Výborné, s drbákem to nemá chybu

    21.05.2011 12:40:07

  • neligrej
    neligrej

    moooc dobrý

    neměl chybu

    29.07.2010 10:26:44

Nalezeno receptů: 51

Přidat příspěvek k receptu Svíčková z králíka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.