reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Název sám o sobě říká vše. Chuť musíte vyzkoušet! Recept na svíčkovou z králíka plný koření.


  • 4,1

    225×

    4,1 225
  • 2 hod

  • 17×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme.

Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout.

Králíka dáme do hrnce a zalijeme mořidlem tak, aby byl ponořený a dáme do chladna na 3 až 4 dny. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z mořidla a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti.

Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit.

Svíčkovou z králíka podáváme tradičně s knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková z králíka

    Celkový počet komentářů: 51
    • Milan
      Milan

      Je to špatně. Tam patří kýbl kyseliny sírové!!! Králíček bude tak měkkoučký, že se úplně rozpustí!

      13.05.2012 13:16:35

    • Zuzana P.
      Zuzana P.

      My jsme se taky drželi receptu až na to že jsme to neměli v mořidle 4 dny ale jen přes noc a stejně bylo maso kyselí a omáčka taky a vůbec se nám to nepovedlo zachránit hold jsem udělala novou ómáčku z mražený zeleniny

      22.04.2012 12:33:49


    • asdas
      asdas

      Prodám králičí maso z domácích králíků. Cena 80 Kč za kg. Váha jednoho zabitého a vykuchaného králíky je 1,5 až 2 kg. Email babf@seznam.cz

      16.03.2012 22:40:29

    • Klara
      Klara

      Maso je sice perfektně křehké, ale šíleně kyselé!! Máte vážně napsáno správné množství toho octa??

      29.02.2012 18:07:23

    • Marunajarka
      Marunajarka

      Výborné, s drbákem to nemá chybu

      21.05.2011 12:40:07


    Nalezeno receptů: 51

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková z králíka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.