reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Název sám o sobě říká vše. Chuť musíte vyzkoušet! Recept na svíčkovou z králíka plný koření.


  • 4,1

    225×

    4,1 225
  • 2 hod

  • 17×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme.

Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout.

Králíka dáme do hrnce a zalijeme mořidlem tak, aby byl ponořený a dáme do chladna na 3 až 4 dny. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z mořidla a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti.

Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit.

Svíčkovou z králíka podáváme tradičně s knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková z králíka

    Celkový počet komentářů: 51
    • Lenka
      Lenka

      svíčková z králíka

      Musí tam být ten tymián, slanina, jalovec a slanina?

      29.08.2014 13:06:07

    • Nina
      Nina

      nepoživatelné !!!

      ... vše putovalo do záchoda, naprosto se to nedalo pozřít :( škoda surovin !!

      11.05.2014 20:02:39

      • allana
        allana

        Re: nepoživatelné !!!

        Škoda, že jste si nepřečetla komentáře k receptu a králíka naložila podle něj.
        Již v březnu 2012 jsem upozorňovala na tuto nesrovnalost.
        Ale, bohužel, těch 400 ml octu v receptu zůstalo dodnes.
        Proto prosím o opravu!!!
        Ať si zbytečně nezkazí dobrý oběd nikdo další!!!

        11.05.2014 22:53:27


    • lumik
      lumik

      já králíky na svíčkovou nenakládám a je to dobré i tak

      13.04.2013 12:54:09

      • Blanka Kahánková
        Blanka Kahánková

        Absolutně souhlasím s názorem, že není třeba nakládat - nebo večer obdělat králíka na zelenině a ráno ho dodělat a dokončit omáčku. Podle mého názoru je zveřejněný recept naprosto složitý a postup zdlouhavý. Dosud moji svíčkovou nikdo nepohrdl, právě naopak.

        02.08.2014 17:52:11

    • Olga
      Olga

      Recept dobry ale toho octu staci 2dcl - po 1. to bylo taky mooooc kysely :-) ale dnes uz super mnam!

      13.04.2013 11:30:29

    • Olga
      Olga

      Recept dobry ale toho octu staci 2dcl - po 1. to bylo taky mooooc kysely :-) ale dnes uz super mnam!

      13.04.2013 11:30:09

    • allana
      allana

      400 ml octu - to je chyba! Je to o jednu nulu více. Správně bude 40 ml, a to je
      až dost.

      Vím to ze své zkušenosti. Tenkrát, dávno, dávno již tomu, jsem si přečetla špatně recept a místo 0,5 dcl octu jsem dala 0,5 l. No hrůza!! Zajíc byl sice rychle krásně měkký, ale tak kyselý, že se nedal jíst. Musel z baráku.

      04.03.2012 01:35:37


    Nalezeno receptů: 51

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková z králíka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.