reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Název sám o sobě říká vše. Chuť musíte vyzkoušet! Recept na svíčkovou z králíka plný koření.


  • 4,1

    225×

    4,1 225
  • 2 hod

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme.

Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout.

Králíka dáme do hrnce a zalijeme mořidlem tak, aby byl ponořený a dáme do chladna na 3 až 4 dny. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z mořidla a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti.

Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit.

Svíčkovou z králíka podáváme tradičně s knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková z králíka

    Celkový počet komentářů: 51
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Svíčková z králíka

      znovu píši nedělat vše slepě podle receptu,ochutnávat!!!!!!!!! ,recepty sem dávají amatérští kuchaři,dochutit jde vždy,odsolit nebo odkyselit ne

      02.10.2016 16:07:52

    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu

      Jako další v pořadí potvrzuji,že svickova dle tohoto receptu je nepozivatelna ,kyselá omáčka, kyselé maso. Autora receptu by měli potrestat alternativním trestem, že by snědl všechny omáčky a masa od lidí, kteří podle tohoto receptu vařili. Hnus- škoda, masa a ingrediencí, které přišli vniveč.

      02.10.2016 13:46:23

    • Receptíky
      Receptíky

      Svíčková z králíka

      Pokud si opravíte poměr octa na jednoho velkého panáka, bude omáčka i maso vynikající lahůdka. Děkuji za tento recept. Je jednoduchý, rychlý a skutečně velmi dobrý !

      24.09.2016 18:23:04


    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Svíčková z králíka

      Lidi nevařte podle tohoto receptu!!! uvařila jsem dle návodu a vyšel z toho pouze kyselý záchodový hnus, kam to také letělo !!!! Autor receptu asi nemá chuťové pohárky, jinak by nerval do mořidla tolik octu!!! Mít autora po ruce, nechám si od něj proplatit účet aspoň za to králičí maso. Měl by ses za sebe stydět pane či paní autorko!

      14.02.2016 15:19:47

    • Klara
      Klara

      Čtěte komentáře a nenechte se napálit

      Dělá si z nás autor receptu srandu??Psala jsem tady před třemi lety, že poměr octu a vody je nepřesný a dosud se nic nezměnilo.
      Lidi, čtěte komentáře a nedejte na hodnocení receptu.
      Btw. je snad jasné, že se mořidlo vylije a nepoužije do omáčky.
      Když jsem před třemi lety vařila, dala jsem více vody a méně octa (nezdál se mi poměr uvedený v receptu), ale i tak byl ušák kyselý, že letěl chudák do koše..Zelenina byla to samé, ale dala se ještě zachránit...

      08.01.2016 04:29:48

    • Michal
      Michal

      To si děláte srandu lidi, že jste dali 400 ml octa :) to nemá ani několik sklenic halali :D

      13.09.2015 18:00:18

    • Katka758
      Katka758

      Komentář k receptu Svíčková z králíka

      Tak jsem se taky napálila. Přemáhala jsem se to pozřít, protože mi bylo všech surovin líto. Raděj příště zůstanu u osvědčených receptů. Moje chyba, že jsem si komentáře přečetla až pozdě. Jediný plus bylo, že při pečení to opravdu skvěle vonělo. Výsledek ale nepoživatelný.

      25.05.2015 13:01:32

    • Ilona
      Ilona

      Komentář k receptu Svíčková z králíka

      Tak jsem další v pořadí, komu se kroutil po octu i palec u nohy :)))), v nálevu to bylo jen pár hodin, a přesto i samotné maso bylo kyselé, omáčku jsem jakž takž zachránila. Vrátím se ke svému receptu bez předchozího naložení.

      06.03.2015 22:51:37

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Svíčková z králíka

      nic se nemá slepě dělat podle receptu,i lák je třeba ochutnat a nedávat všechen ocet

      01.02.2015 13:31:37

    • Klara
      Klara

      Komentář k receptu Svíčková z králíka

      Koukám, že autor ještě neopravil chybku.To myslíte vážně aby v receptu byl poměr vody a octa skoro 1:1 ?
      Prosím o opravu! Kolik lidí se už nachytalo... :(

      28.12.2014 08:29:51


    Nalezeno receptů: 51

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková z králíka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.