reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Název sám o sobě říká vše. Chuť musíte vyzkoušet! Recept na svíčkovou z králíka plný koření.


  • 4,2

    231×

    4,1 231
  • 2 hod

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

19. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

19. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

19. 9. 2020

Postup přípravy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme.

Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout.

Králíka dáme do hrnce a zalijeme mořidlem tak, aby byl ponořený a dáme do chladna na 3 až 4 dny. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z mořidla a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti.

Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit.

Svíčkovou z králíka podáváme tradičně s knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková z králíka

    Celkový počet komentářů: 53
    • sikulka
      sikulka

      Bože, vařte si každý po svém. To je štráchů, kvůli octu. Když se mi to nezdá, popřemýšlí a dám od oka.V případě, že je málo, na konci přidám.Je tady spousta věnovaného času a písmenek kvůli octu? Lidi i při vaření se musí přemýšlet.Jo a myslím, že opravený údaj - jen 2 lžíce octa je málo. Dobrou chuť !

      01.04.2019 11:48:18

    • Jaroslav
      Jaroslav

      Komentář k receptu Svíčková z králíka

      Recept jsem si truchu upravil,octu jenom 2 lžíce,naloženo dva dny bohatě stačilo.Koření jsem rozmixoval,příště koření před mixovánim vyberu.Zeleniny jsem mel více,tak aby to nebyla kejda,naředil jsem hovězím vývarem.Nakonec dochutit citronem a byla omáčka výborná.

      31.03.2019 11:18:57

      • lumik
        lumik

        Re: Komentář k receptu Svíčková z králíka

        koření dávám do šroubovacího sítka na čaj nebo do gázy,kdo by se s tím vybíral,znovu píši přemýšlejte a neřiďte se slepě recepty,je dobré i průběžně ochutnávat

        31.03.2019 11:25:43


    • Kateřina Danková
      Kateřina Danková

      Děkuji za opravení receptu, už je králík naložený a odpočívá na sobotu :)

      20.12.2017 18:55:44

    • Vlaďka
      Vlaďka

      Po přečtení zdejších komentářů jsem se trochu bála do receptu jít, ale nakonec jsem se odvážila. Masíčko bylo měkké a šťavnaté, bylo mírně kyselé, ale v kombinaci s omáčkou a knedlíkem to bylo výborné - pro někoho ale jistě může být kyselost na závadu, každý máme jiné chutě.
      Takže za mne palec nahoru, výborný recept, určitě ještě využijeme.
      P.S.: a ano opravdu jsem použila 400ml octa a 600ml vody. ;-)

      23.09.2017 23:17:16

    • Lenča
      Lenča

      Komentář k receptu Svíčková z králíka

      Já to dělám podle návodu manželovo babičky...je to jednodušší a i rychlejší. Toho octa samozřejmě mnohem méně, tak 0,5 dl, králík stačí být uleželý pouze přes 1 noc v nálevu. Druhý den ráno jej v nálevu na mírném ohni povařím na plotně přibližně 1-1,5 h. Maso pak vyndám, nálev sleju, na másle krátce osmahnu rozmixovanou zeleninu z nálevu (bobk.list, kuličky pepře, nového koření a jalovce předtím vyberu), pak naleju podle potřeby část nálevu do zeleniny, rozmíchám, poté přidám 33% smetanu na šlehání(v ní předem rozmíchané tak 2 lžíce hladké mouky) a kelímek kysané smetany. Dochutím případně ještě podle potřeby (solí či cukrem), aby měla omáčka ten správný " šmak " a pak už jen přidám maso. Maso lze i obrat-bez kostí (to spíše kvůli dětem). Manžel i děti si to mooooc pochvalují...a nejlepší uznání jsou prázdné talíře, ne?

      29.03.2017 09:17:13

    • blanka
      blanka

      ocet

      Dobrý den, bylo mi divné 400ml octa? Při zápalu boje jsem slepě poslechla recept a stalo se to co zde komentují všichni. Škoda, že jsem se na komentáře nepodívala dřív... Beru to jako poučení pro příště:)))

      07.11.2016 11:57:55


    Nalezeno receptů: 53

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková z králíka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.