reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Název sám o sobě říká vše. Chuť musíte vyzkoušet! Recept na svíčkovou z králíka plný koření.


  • 4,2

    230×

    4,1 230
  • 2 hod

  • 17×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme.

Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout.

Králíka dáme do hrnce a zalijeme mořidlem tak, aby byl ponořený a dáme do chladna na 3 až 4 dny. Potom lák scedíme, maso osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Maso obložíme zeleninou a kořením z mořidla a dáme péci do trouby na 190 °C asi 30 minut. Králíka podlijeme horkou vodou a pečeme 2 hodiny, až maso jde od kosti.

Zeleninu rozmixujeme a přivedeme do varu. Zašleháme smetanu, promícháme a dochutíme cukrem a solí. Maso můžeme vykostit.

Svíčkovou z králíka podáváme tradičně s knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková z králíka

    Celkový počet komentářů: 52
    • sikulka
      sikulka

      Bože, vařte si každý po svém. To je štráchů, kvůli octu. Když se mi to nezdá, popřemýšlí a dám od oka.V případě, že je málo, na konci přidám.Je tady spousta věnovaného času a písmenek kvůli octu? Lidi i při vaření se musí přemýšlet.Jo a myslím, že opravený údaj - jen 2 lžíce octa je málo. Dobrou chuť !

      01.04.2019 11:48:28

    • sikulka
      sikulka

      Bože, vařte si každý po svém. To je štráchů, kvůli octu. Když se mi to nezdá, popřemýšlí a dám od oka.V případě, že je málo, na konci přidám.Je tady spousta věnovaného času a písmenek kvůli octu? Lidi i při vaření se musí přemýšlet.Jo a myslím, že opravený údaj - jen 2 lžíce octa je málo. Dobrou chuť !

      01.04.2019 11:48:18


    • milanvanek(tecka)ts
      milanvanek(tecka)ts

      Komentář Svíčková z králíka

      Králíka dělám jako klasyckou z hovězího také mořím,ale ne podle tohoto receptu to je bohužel-HUMUS

      11.03.2016 11:28:47

    • jiří
      jiří

      svíčková z králíka

      horší kyselou sračku jsem nežral hodí se to na čištění hajzlu a taky to tam skončilo

      31.10.2015 11:25:49

      • petrsparta
        petrsparta

        Re: svíčková z králíka

        To mořidlo samozřejmě nepoužívat do omáčka a vylíti.

        11.11.2015 10:12:11

      • koldar
        koldar

        Re: svíčková z králíka

        Tupouni to mořidlo se i se zeleninou vyhodí a udělá Vše nové Používám to hlavně na zajíce Ale pokud někdo použije to mořidlo i na omáčku atd tak je IDIOT !!!!!!!!

        28.12.2016 14:49:28


    Nalezeno receptů: 52
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková z králíka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.