reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Pro přípravu svíčkové Stroganov je důležité, aby maso bylo stejně velkých kousků. Pruh svíčkové nakrájíme napříč na 7,5 cm velké kousky. Každý kousek pak nakrájíme na 2,5 cm široký plátek. Maso vždy krájíme po vlákně. Žampiony a cibuli očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká půl kolečka, žampiony nakrájíme na tenké plátky.

Olej a polovinu másla ohřejeme na velké pánvi na mírném ohni a osmažíme cibuli, až zesklovatí. Přidáme žampiony a orestujeme je 2 - 3 minuty, až začnou měknout. Cibuli a houby vyndáme děrovanou naběračkou.

Na pánev přidáme zbytek másla a necháme zpěnit. Přidáme maso a rychle je orestujeme při velké teplotě, aby byla svíčková ze všech stran opečená.

Na pánev vrátíme cibuli se žampiony a nadhazováním promícháme s masem. Posypeme petrželkou, přilijeme smetanu a povaříme ještě minutku.

Svíčkovou Stroganov před podáváním dobře osolím a opepříme. Ihned podáváme.

Zdroj: Vaří šéfkuchaři - Jill Normanová

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková Stroganov 1

    Celkový počet komentářů: 1

    • Rasken
      Rasken

      To je recept od kuchaře? ale už skončil,ne?

      10.01.2013 20:28:32

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková Stroganov 1

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.