reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svíčková s jehněčí kýtou

Recept na sváteční oběd z jehněčí kýty.


  • 4,4

    13×

    4,3 13
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nádivka

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Začneme přípravou jehněčího masa: Masíčko odblaníme a okrájíme tuk. Komu nevadí, může ho tam nechat, ale omáčka bude tučnější. Velmi dobře maso umyjeme a osušíme, aby se s ním lépe pracovalo. Připravíme si špek (slaninu) a nakrájíme na užší nudličky (asi 0,5 cm), do masa po směru vláken uděláme nožem dírky, a to tak akorát na vložení našeho špíčku.

Rozehřejeme pánev a dáme na ni sádlo (případně zbytek špeku), necháme rozpustit a vložíme maso k prudkému zatáhnutí. Při smažení masa si zeleninu nakrájíme na obdélníčky (asi 2 cm x 10 cm). Ihned, po odejmutí masa z pánve na pekáček, si na pánev hodíme zeleninu a necháme restovat do mírného změknutí. Ve chvíli, kdy zeleninu dorestujeme, slijeme tuk a přidáme k masu, které odpočívá při pokojové teplotě asi půl hodiny. Vezmeme si pekáček a přihodíme do něj bobkový list, celý pepř, nové koření. Sůl zatím vynecháme.

Vše v pekáčku dáme na hodinu do trouby předehřáté na 200 °C (elektrická trouba). Po půl hodině zkontrolujeme. Mezitím máme čas si udělat přílohu.

Po době pečení vyjmeme z trouby, odděláme maso a zeleninu si rozemeleme. Přidáme vývar. Konečně osolíme podle chuti a propasírujeme. Nakonec svíčkou z jehněčí kýty ještě provaříme. Maso si nakrájíme proti vláknům (kvůli mozaice). Omáčka je díky zelenině hustá, ale pokud jsme dali méně zeleniny, můžeme zahustit jinak - dolít smetanu, přidat sušené mléko či mouku.

Takto připravenou svíčkovou s jehněčí kýtou podáváme. Omáčku dáme na talíř, potom přidáme knedlík či jinou přílohu, nakonec přijde maso. Svíčkovou s jehněčí kýtou můžeme v závěru dozdobit plátkem citronu a brusinkami se šlehačkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková s jehněčí kýtou

    Celkový počet komentářů: 6
    • katka
      katka

      Komentář k receptu Svíčková s jehněčí kýtou

      Svickova je naprosto famozni. Jen jsem nalozila 2 dny predem na divoko, aby bylo maso krehci. Pak postupuji stejne jako pri svockove z jehneciho.

      20.06.2014 10:15:52

    • Viktor
      Viktor

      Komentář k receptu Svíčková s jehněčí kýtou

      Co je to za blbost,svíčkovou z jehněčího masa!

      19.09.2013 15:48:00

      • pulidu
        pulidu

        Re: Komentář k receptu Svíčková s jehněčí kýtou

        Taky nechápu.

        20.09.2013 16:27:10


      • KuchtičkaKika
        KuchtičkaKika

        Re: Komentář k receptu Svíčková s jehněčí kýtou

        Svíčkovou je myšlena pouze omáčka. V názvu je Svíčková S JEHNĚČÍ KÝTOU. I tak jsem ale ráda za Vaši připomínku a doufám že jsem tímto název vysvětlila :-)

        23.06.2014 14:22:17


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková s jehněčí kýtou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.