Tato halali svíčková z vepřového masa je jednoduchá a rychlá svíčková, když nemáme dostatek času špikovat maso a nechávat odležet do druhého dne, jak je potřeba u pravé svíčkové.
Vepřové maso nakrájíme na cca 4 kusy, aby bylo lépe vařené. Maso dáme do hrnce se studenou vodou tak, aby bylo maso zcela ponořené a také podle toho, kolik chceme omáčky. Přidáme masoxy a maso uvaříme doměkka.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celou sklenici nakládané zeleniny Halali včetně nálevu. Necháme zasmažit a přisypeme cukr. Mírně zkaramelizujeme, zalijeme vývarem z masa a přidáme koření. Dobré je dát koření do kovového vajíčka na sypaný čaj, abychom je nemuseli po uvaření pracně lovit.
Maso necháme vyndané vedle a nakrájíme ho na plátky. Svíčkovou omáčku necháme provařit a spojit, potom přilijeme 2 smetany a opět provaříme. Omáčku slijeme do hrnce vedle a zeleninu z Halali směsi dobře mixérem rozmixujeme. Poté svíčkovou ochutnáme, pokud se nám zdá příliš kyselá, přidáme podle chuti do rozmixované zeleniny cukr a promícháme. Nyní teprve vrátíme rozmixovanou zeleninu do omáčky a promícháme.
Poslední smetanu nalijeme do hrníčku, přidáme 3 - 4 lžíce hladké mouky a pořádně rozmícháme, aby tam nebyly hrudky. Smetanu nalijeme do svíčkové omáčky, která musí při přidání smetany s moukou vřít. Zahuštěnou omáčku povaříme cca 10 minut. Poté přidáme maso, aby se v omáčce prohřálo.
Svíčkovou omáčku z nakládané zeleninové směsi podáváme tradičně s houskovými knedlíky.