reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svíčková od babičky

Tuto svíčkovou jsem se naučila vařit od maminky.


  • 4,3

    60×

    4,2 60
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

omáčka



Postup přípravy

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 7 dnů. Čím déle je maso naložené, tím je chutnější.

Cibuli oloupeme a na oleji osmažíme do slabého zrůžovění. Cibuli v kastrolu shrneme na bok a naložené maso trochu opečeme ze všech stran. Poté přidáme zeleninu , podlijeme trochou nálevu a za občasného zamíchání a přilévání nálevu dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováváme v teple. Zeleninu se šťávou vlijeme do hustého síta a zeleninu propasírujeme (nemixujeme). V mléce rozmícháme mouku a základ omáčky zahustíme. Za stálého míchání svíčkovou povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou.

Svíčkovou od babičky podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková od babičky

    Celkový počet komentářů: 19
    • Filip
      Filip

      Vařil jsem ji podle tohoto receptu cca třikrát - vždy se povedla, akorát já dávám v podobném měřítku akorát více zeleniny, nakladam pouze den předem a dávám jen do chladu na chodbu (cca 10°C), nikdy se nezkazila, vždy super

      18.01.2019 20:07:58

    • taylorma
      taylorma

      Komentář k receptu Svíčková od babičky

      ....A když je vše na talíři, ještě pát kapek citronu :-)

      13.12.2014 13:33:36

    • karin
      karin

      Maso na svíčkovou nenakládám, ale celé připravuji den nebo dva předem. Do základu ze zeleniny, koření a slaniny dám opéce prošpikované maso, dusím do poloměka, přidám karamel a citronovou šťávu. Na maso nanesu vrstvu zeleninové směsi a nechám do druhého dne v lednici. Tím získá navinulou chuť jako naložené. Je to jednodušší a výsledek stejný. Vlastně jen přípravu přeruším.

      08.05.2012 11:31:33


    • Sussi
      Sussi

      Výborná svíčková

      Dobrý den
      Chtěla jsem překvapit italské přátelé s nějakou českou baštou,rozhodla jsem se pro tuto svíčkovou...Výborná,chutil a všem,bylo nás 12,paleček nahoru.S pozdravem Sussi

      07.05.2012 08:59:42

    • elí
      elí

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      26.04.2012 15:33:40

    • elí
      elí

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      26.04.2012 13:53:38

      • JanaB
        JanaB

        pochodovat???

        Vařím jí tak už nejméně 30 let. Naložené maso dávám do chladničky. Nikdy se mi nic nezkazilo!!! Zálévám to vařícím nálevem!!! Používám maso vždy čerstvé.
        Váš názor se mi nelíbí. Četla jste pozorně postup nakládání masa?

        26.04.2012 15:19:57

    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková od babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.