reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svíčková na smetaně


  • 3,2

    961×

    3,2 961
  • 1 h 30 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Svíčkovou odblaníme, osolíme a protkneme trochou nakrájené slaniny. Na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a přidáme zbytek slaniny, kterou nakrájíme na kostičky, 1 balení zeleniny, cibulku a vše osmahneme do světlehněda. Poté znovu vložíme maso, podlijeme, přidáme koření a dusíme v předehřáté troubě. Maso poléváme šťávou nebo podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, tak ho vyjmeme.

Šťávu se zeleninou rozmixujeme, přidáme smetanu a chvíli povaříme. Svíčkovou omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou. Na talíři dáme na omáčku kopeček brusinkového kompotu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková na smetaně

    Celkový počet komentářů: 27
    • stavros666
      stavros666

      Svíčková...

      Děkuji za inspiraci....také tak jsem ji udělal a byla vynikající....posílám foto....///

      30.09.2014 14:28:55

    • fabregas
      fabregas

      Z pravé svíčkové

      to ani nemůže být nic moc. Takový hovězí krk úplně postačí a je k této úpravě i vhodnější. A ta mražená zelenina, to už ke svíčkové nepatří vůbec. Dobré je nanejvýš přidat k už orestované čerstvé zelenině trochu sterilovaného celeru i s nálevem a základ zakápnout octem, aby se omáčka posléze nesrazila. Do hotového základu dávám všechny přísady i s kořením hned, aby i maso získalo specifickou chuť. Omáčku už potom nemusím prakticky dochucovat.

      04.10.2013 16:46:20

    • Kateřina Hammad
      Kateřina Hammad

      Svíčková na smetaně

      Svíčková z mražené zeleniny, není svíčková, to pak všechna práce přijde v niveč.
      Když už něco děláte, dělejte to pořádně, jinak si ji můžete dát od Magi z pytlíku.
      Mražená zeleniny plná zmražené vody nemá žádnou chuť ani samotná, natož tak v svíčkové, kde jí musí být pořádné množství.

      07.07.2013 14:19:35


    • Ála
      Ála

      Svíčková

      Svíčkovou dělám asi 25 let a je fakt, že z jiného, než hovězího masa si ji vůbec nedokážu představit - nicméně "proti gustu žádný dišputát". S pravou svíčkovou bych se při oblibě masa v naší rodině nedoplatila, takže samozřejmě používám normální zadní hovězí, které ale kupuju výhradně v Globusu, a nikdy nemá chybu. Pokud někdo maso předem nakládá, nic proti,tak to je ve všech původních receptech. Já to ale nehrotím, normálně udělám maso v papiňáku na cibuli a zelenině, přičemž to maso nakrájím na plátky, je dříve hotové. Mražená nebo čerstvá zelenina podle mě nemá na konečnou chuť žádný vliv, pouze ta čerstvá má asi víc vitamínů. Nepasíruju, ale mixuju a přidávám směs Halali. Někdo se možná chytne za hlavu stejně, jako před lety moje maminka, ale ta svíčková má pak skutečně ten správný říz (a moje maminka se dnes po ní může utlouct). Takže všem přeji dobrou chuť a jen dodávám, že správná svíčková určitě není jen tak jednoduché jídlo, já osobně ji považuju za "kuchařskou maturitu".

      01.06.2013 02:05:12

    • babi
      babi

      Klasika - tak klasicky

      Svíčková z pravé svíčkové je sváteční a dost nákladné jjídlo. A tak si zaslouží i pozornou a "tradiční" přípravu. K té počítám i naložení masa do cibule a čerstvé zeleniny, koření a pokapané octem nebo citronovou šťávou, příp. i máslem, alespoň na několik hodin, ale i 2 dny. Po vyjmutí, rychlé opečení masa na pánvi, poté opečení okapané zeleniny na pánvi. Osolit a podlít odvarem z pánve a vývarem z kostí a odřezků a přikryté dusit atd. Tymián, hořčici, sladkou či kysanou smetanu? Jak komu chutná. Hlavně klid a lásku k jídlu i strávníkům. Dobrou chuť

      08.02.2012 09:39:07

    • Adam
      Adam

      Hovězí svíčková a mražená zelenina????

      Jen mi vrta hlavou proc, kdyz pouzivate svickovou nedate do receptu cerstvou zeleninu, ale "prznite" ho mrazenou???? Bud prezentujte poradne recepty nebo zadne, prosim!!!!! Jestli chcete verejnost "ucit" varit, tak to taky delejte poradne, prosim!!!!!

      10.08.2008 16:41:01


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.