reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svíčková na smetaně z vepřového masa

Recept na trochu jinou svíčkovou. Tentokrát si tuto oblíbenou omáčku připravíme z vepřového masa.


  • 4,3

    57×

    4,2 57
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 677 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 629 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Postup přípravy

V pekáči si necháme rozpustit máslo. Veškerou zeleninu očistíme, nastrouháme, cibuli pokrájíme na půlkolečka. Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme nakrájeným špekem.

Zeleninu přidáme do pekáče k máslu. Zeleninu osmahneme, přidáme bobkový list, nové koření, 2 plátky citronu a prošpikované maso. Maso krátce orestujeme ze všech stran, podlijeme 0,6 l vody, pekáč přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 1,5 - 2 hodiny, dokud maso nezměkne.

Poté maso z pekáče vyndáme a nakrájíme na plátky, vyndáme bobkový list, nové koření i plátky citronu. Zeleninu přendáme do hrnce a rozmixujeme do hladké kaše tyčovým mixérem. Přilijeme vodu a přivedeme k varu.

Zatím si v jiném kastrůlku necháme rozpustit kousek másla, přidáme lžíci cukru, necháme zkaramelizovat a přilijeme 33 % smetanu ke šlehání. Tuto směs přilijeme k zelenině. Svíčkovou na smetaně necháme povařit a podle potřeby přihustíme jíškou, dochutíme solí, cukrem a citronem. Já přidávám i kousek masoxu.

Nakrájené maso vložíme do omáčky a prohřejeme. Tímto je svíčková na smetaně hotová.

Svíčkovou na smetaně z vepřového masa podáváme s karlovarským knedlíkem. Na talíři zdobíme plátkem citronu, šlehačkou a brusinkami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková na smetaně z vepřového masa

    Celkový počet komentářů: 14
    • Jaroslava
      Jaroslava

      Tak výbornou svíčkovou, jsem jedla jen od své maminky, mooooc výborná a dekuji

      29.02.2020 17:12:31

    • Jakub
      Jakub

      Nedavat platky citronu!!!

      Super recept az na to ze kdyz se tam prida platky citronu, tak omacka horka, radim citron nedavat a okyselit pouze na konci

      11.01.2020 18:12:35

    • Zuza31
      Zuza31

      Rec

      25.06.2018 22:03:58


    • kenval
      kenval

      09.04.2016 13:06:05

    • stavros666
      stavros666

      Svíčková pečeně na smetaně....

      Ano,také ji takto dělám,ale používám vepřovou panenku.Je to na každém,jaké masíčko použije,podle své chuti a ještě přidávám domácí uzené.
      K tomu výborný domácí knedlíček a myslím,že to v dobrém odrovná každého gurmána....///

      26.03.2014 14:51:25

    • Ňamka
      Ňamka

      Svíčková

      Já dělám svíčkovou i z králíčího masa.Doma je velmi oblíbená.

      24.09.2013 21:56:04

      • Míša
        Míša

        Re: Svíčková

        Přesně tak. Mi děláme svíčkovou jak z vepřového,tak z hovězího. Je to každého věc. Samý kritici,a přitom ani nevědí,jak to chutná.

        25.09.2013 00:06:58

    • ferdahk
      ferdahk

      Komentář k receptu Svíčková na smetaně z vepřového masa

      Z vepřového masa nelze uvařit Svíčkovou na smetaně. Mohu uvařit Hamburskou kýtu na smetaně, která se vaří podobně, ale přidává se do ni hořčice. Jinak se svíčkovou je to jako s gulášem. Co kuchař, to trochu jiná svíčková.

      24.09.2013 15:27:18

      • Svíčková na smetaně z vepřového masa
        Svíčková na smetaně z vepřového masa

        Re: Komentář k receptu Svíčková na smetaně z vepřového masa

        Abych řekla pravdu,Hamburskou kýtu neznám! Ale Hamburskou vaříte z vepřové kýty!Promiňte, nechtěla jsem Vás chytat za slovíčka, jen jsem si toho všimla!Máte pravdu, chybí hořčice. jinak je to recept na tu Hamburskou, je spávně prošpikované,jen na konec se přidá na kostičky opečená slaninka, orestované okurky.Slanina i hořčice patří do obojího! Pokud nedáme okurky,může to být svíčková! Do Hamburský ještě dáme orestovanou uzeninu! Musím říct, že jsem jedla svíčkovou i z kuřecího, a moc mi to chutnalo!! Vše je o ochucení!!!

        30.09.2013 16:55:50


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková na smetaně z vepřového masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.