reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Recept na svíčkovou na smetaně podle Richarda Nováka. Čekejte naprostou klasiku. Houskový knedlík, plátek citronu, šlehačku a trochu brusinek.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

na ozdobu

omáčka

Postup přípravy

Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině a nemusíme zahušťovat moukou.

Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme zeleninu, posypeme cukrem, tymiánem a osolíme. Restujeme, jakmile nám začne zelenina hnědnout, podlijeme vývarem, přidáme bobkový list a nové koření. Zamícháme a tuto směs dusíme doměkka.

Poté vypneme, vyndáme veškeré koření, rozmixujeme ponorným mixérem nebo propasírujeme přes síto a podle potřeby rozředíme vývarem. Do svíčkové přidáme smetanu, citronovou šťávu, strouhanou citronovou kůru a znovu povaříme. Pokud je potřeba, svíčkovou dosolíme a dokořeníme.

Hovězí svíčkovou prošpikujeme špekem, řádně osolíme a opepříme. Maso ze všech stran zprudka orestujeme, aby se zatáhlo a zůstalo uvnitř šťavnaté. Pak maso zabalíme do dvojitého alobalu a řádně uzavřeme, aby nemohla unikat šťáva. Vynikající je i pečící sáček. Hovězí svíčkovou vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 60 minut. Po upečení maso nakrájíme na plátky a vložíme do svíčkové omáčky.

Ke svíčkové na smetaně patří neodmyslitelně knedlík. Někdo rád karlovarský, jiný houskový, proto recept zde uvádět nebudu, každý z nás má svůj oblíbený knedlík, takže tuto volbu nechám na vás.

Nezapomeňte, že se jí i očima! Pěkně vše ozdobte plátkem citronu, šlehačkou a lžičkou brusinek.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Celkový počet komentářů: 24
Nalezeno receptů: 24
|< << 123 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka