reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Svíčková na smetaně po našem

Svíčková omáčka na smetaně tak, jak ji máme rádi u nás doma.


  • 4,6

    89×

    4,5 89
  • 2 h 40 min

  • 28×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Maso (falešnou nebo pravou svíčkovou) očistíme, ze slaniny si nakrájíme klínky a maso slaninou prošpikujeme po směru vláken. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme na jemno. Předehřejeme si troubu na 230 °C. Maso nasolíme, opepříme, obalíme v koření (nové koření + tymián), dále obalíme v cibuli a nastrouhané zelenině. Vložíme do pekáčku nebo hrnce, zasypeme zbytkem zeleniny, pokapeme šťávou z půlky citronu a zalijeme cca 100 g rozpuštěného másla. Pečeme doměkka cca 2,5 hodiny zakryté, zbytečně neodkrýváme, ať vůně zůstanou tam, kde mají. V případě potřeby podlijeme jen opravdu malým množstvím hovězího vývaru. Pokud nebudete pekáček příliš často odklápět, nebude potřeba tolik podlévat.

Po upečení maso vyjmeme z pekáčku na prkénko a necháme pár minut odpočinout, zeleninu přemístíme do hrnce, vyjmeme kuličky nového koření. Přilijeme hovězí vývar dle požadovaného množství, přivedeme k varu a omáčku řádně rozmixujeme tyčovým mixérem - opravdu do jemna. Přidáme 2 kysané smetany a povaříme. Dále přidáme smetanu na vaření. Dochutíme (citron, sůl, pepř, případně cukr). Většinou není potřeba dále zahušťovat (to záleží na množství zeleniny - čím více, tím hustší). Nakonec nakrájíme maso na tenčí plátky a naházíme do omáčky. Necháme pomalu varem probublat cca 10 minut.

Svíčkovou na smetaně po našem podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem (plátek citronu, šlehačka, brusinky)

Pro ty, kteří vydrží, je tady ještě jeden tip. Omáčka chutná ještě lépe druhý den, když se krásně odleží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková na smetaně po našem

    Celkový počet komentářů: 28
    • v
      v

      zkusím

      13.04.2020 06:59:45

    • dagmar (tecka) hlinkova
      dagmar (tecka) hlinkova

      Chtěla bych se zeptat jak v tom množství zeleniny potom najdete ty kuličky nového koření abyste je mohly oddělat ????

      01.02.2018 09:49:35

      • FuFajz
        FuFajz

        Re: koření

        Dávám koření do takového toho kovového uzavíratelného sítka... pak je to easy... ale i když jsem to tam jen tak šoupnul napřímo, nechá se to vybrat, ale dá to práci :) sítko to jistí... případně prodávají na koření i uzaviratelné sáčky... s tím už si každý musí poradit po svém... good luck

        01.02.2018 15:29:22


    • Troll
      Troll

      Vařil jsem poprvé svíčkovou a opravdu se povedla. Jen s tím masem bych byl opatrný, pokud máte kvalitní, nejlépe domácí, svíčkovou, nebo zadní, po 2,5 hodinách v zelenině se rozpadá, už by ani nešla dát do omáčky probublat. Jinak fak super, díky.

      16.02.2017 20:09:16

    • svoboda (tecka) ludva
      svoboda (tecka) ludva

      Výborná svíčková

      Jen maso jsem pekl o cca 1,5 hodiny déle, ale to záleží na mase a jak to kdo chce.
      Použil jsem 2 kg masa a celkem 3 kg zeleniny, bohatě stačila na toto množství jedna smetana na vaření 500ml, Nového koření jsem dal 5 kuliček.
      Díky za recept, všichni mi to doma pochválili.

      01.01.2017 15:06:09

    • Mr.Tomas
      Mr.Tomas

      Svíčková na smetaně po našem

      Vynikající recept! u všech s ním sklízím jen samé úspěchy, děkuji moc!

      28.12.2016 19:44:53

    • djoro
      djoro

      Komentář k receptu Svíčková na smetaně po našem

      přidávám trochu hořčice, je potom pikantnější

      27.07.2016 19:09:56

    • stavros666
      stavros666

      svíčková na smetaně po našem

      Také ji dělám podle napsaného receptu a skutečně je výborná.Posílám i fotografii ňamky....///

      05.06.2016 11:09:00

    • annaalias
      annaalias

      Komentář k receptu Svíčková na smetaně po našem

      10 kuliček nového koření??? Víte vůbec jak tímto kořením mužete skazit omáčků?? Asi ne.. :D :D :D Chůdák ten kdo to skusí.

      23.10.2013 11:28:49


    Nalezeno receptů: 28
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková na smetaně po našem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.