reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svíčková na smetaně po našem

Svíčková omáčka na smetaně tak, jak ji máme rádi u nás doma.


  • 4,6

    86×

    4,6 86
  • 2 h 40 min

  • 28×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Postup přípravy

Maso (falešnou nebo pravou svíčkovou) očistíme, ze slaniny si nakrájíme klínky a maso slaninou prošpikujeme po směru vláken. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme na jemno. Předehřejeme si troubu na 230 °C. Maso nasolíme, opepříme, obalíme v koření (nové koření + tymián), dále obalíme v cibuli a nastrouhané zelenině. Vložíme do pekáčku nebo hrnce, zasypeme zbytkem zeleniny, pokapeme šťávou z půlky citronu a zalijeme cca 100 g rozpuštěného másla. Pečeme doměkka cca 2,5 hodiny zakryté, zbytečně neodkrýváme, ať vůně zůstanou tam, kde mají. V případě potřeby podlijeme jen opravdu malým množstvím hovězího vývaru. Pokud nebudete pekáček příliš často odklápět, nebude potřeba tolik podlévat.

Po upečení maso vyjmeme z pekáčku na prkénko a necháme pár minut odpočinout, zeleninu přemístíme do hrnce, vyjmeme kuličky nového koření. Přilijeme hovězí vývar dle požadovaného množství, přivedeme k varu a omáčku řádně rozmixujeme tyčovým mixérem - opravdu do jemna. Přidáme 2 kysané smetany a povaříme. Dále přidáme smetanu na vaření. Dochutíme (citron, sůl, pepř, případně cukr). Většinou není potřeba dále zahušťovat (to záleží na množství zeleniny - čím více, tím hustší). Nakonec nakrájíme maso na tenčí plátky a naházíme do omáčky. Necháme pomalu varem probublat cca 10 minut.

Svíčkovou na smetaně po našem podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým terčem (plátek citronu, šlehačka, brusinky)

Pro ty, kteří vydrží, je tady ještě jeden tip. Omáčka chutná ještě lépe druhý den, když se krásně odleží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková na smetaně po našem

    Celkový počet komentářů: 28
    • v
      v

      zkusím

      13.04.2020 06:59:45

    • dagmar (tecka) hlinkova
      dagmar (tecka) hlinkova

      Chtěla bych se zeptat jak v tom množství zeleniny potom najdete ty kuličky nového koření abyste je mohly oddělat ????

      01.02.2018 09:49:35

      • FuFajz
        FuFajz

        Re: koření

        Dávám koření do takového toho kovového uzavíratelného sítka... pak je to easy... ale i když jsem to tam jen tak šoupnul napřímo, nechá se to vybrat, ale dá to práci :) sítko to jistí... případně prodávají na koření i uzaviratelné sáčky... s tím už si každý musí poradit po svém... good luck

        01.02.2018 15:29:22


    • Troll
      Troll

      Vařil jsem poprvé svíčkovou a opravdu se povedla. Jen s tím masem bych byl opatrný, pokud máte kvalitní, nejlépe domácí, svíčkovou, nebo zadní, po 2,5 hodinách v zelenině se rozpadá, už by ani nešla dát do omáčky probublat. Jinak fak super, díky.

      16.02.2017 20:09:16

    • svoboda (tecka) ludva
      svoboda (tecka) ludva

      Výborná svíčková

      Jen maso jsem pekl o cca 1,5 hodiny déle, ale to záleží na mase a jak to kdo chce.
      Použil jsem 2 kg masa a celkem 3 kg zeleniny, bohatě stačila na toto množství jedna smetana na vaření 500ml, Nového koření jsem dal 5 kuliček.
      Díky za recept, všichni mi to doma pochválili.

      01.01.2017 15:06:09

    • Mr.Tomas
      Mr.Tomas

      Svíčková na smetaně po našem

      Vynikající recept! u všech s ním sklízím jen samé úspěchy, děkuji moc!

      28.12.2016 19:44:53

    • djoro
      djoro

      Komentář k receptu Svíčková na smetaně po našem

      přidávám trochu hořčice, je potom pikantnější

      27.07.2016 19:09:56

    • stavros666
      stavros666

      svíčková na smetaně po našem

      Také ji dělám podle napsaného receptu a skutečně je výborná.Posílám i fotografii ňamky....///

      05.06.2016 11:09:00

    • annaalias
      annaalias

      Komentář k receptu Svíčková na smetaně po našem

      10 kuliček nového koření??? Víte vůbec jak tímto kořením mužete skazit omáčků?? Asi ne.. :D :D :D Chůdák ten kdo to skusí.

      23.10.2013 11:28:49


    Nalezeno receptů: 28
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková na smetaně po našem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.