reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svíčková na medu

Hovězí svíčková v medové marinádě.


  • 4,6

    26×

    4,5 26
  • 45 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

na obalení

  • 3 lžíce

    med



Postup přípravy

Víno (lepší je suché) zahřejeme, přidáme med, sůl i pepř a krátce povaříme. Plátky svíčkové osolíme a naložíme do vychladlé marinády nejméně na hodinu.

Jablka nakrájíme na osminky. Slaninu nakrájíme na "hranolky" a opečeme ji na suché pánvi. Vyndáme ji a udržujeme teplou. Do výpeku vložíme krátce orestovat jablka. Pak je podlijeme džusem a necháme 5 minut provařit.

Plátky masa vyjmeme z marinády a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Pak je vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek doplníme zbylou marinádou, zaprášíme moukou a orestujeme ji. Přilijeme smetanu a povaříme. Nakonec přidáme jablka a prohřejeme. Podle chuti přisolíme.

Jablečno-smetanovou omáčku naservírujeme na talíře. Na každou porci položíme plátek masa, ozdobíme anglickou slaninou a posypeme kolečky pórku nebo snítkou kadeřavé petrželky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Svíčková na medu

    Celkový počet komentářů: 3
    • prada
      prada

      Komentář k receptu Svíčková na medu

      - výborné

      30.05.2014 18:49:46

    • Pakarna1975
      Pakarna1975

      Je to skvělý recept velmi jsem si pochutnal,trošku težší na mne jako muže ale vyplati se moc dobré

      26.05.2013 12:04:17

    • Mufitek
      Mufitek

      Moc dobrý nedělní oběd !!!

      05.04.2013 17:59:18


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková na medu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.