reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svíčková na grilu

Jednoduchý recept na přípravu grilované svíčkové s velmi chutnou marinádou.


  • 4,3

    13×

    4,3 13
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Máslo necháme rozpustit v plechovém hrníčku a mezitím oloupeme a najemno nasekáme cibuli. Z citronu vymačkáme šťávu. Maso opláchneme proudem studené vody a osušíme.

Olivový olej, citronovou štávu, oregano, cibuli a pepř smícháme a vzniklou směsí důkladně potřeme maso. Přikryjeme poklicí a necháme 3 hodiny marinovat.

Před pečením hovězího masa je dobré vědět, že doba tepelné úpravy na roštu se pohybuje v rozmezí 30-50 minut, v závislosti na velikosti masa a na tom, do jaké míry jej chceme mít propečené. Každých 10 minut poléváme pečící se svíčkovou rozpuštěným máslem.

Hotovou svíčkovou necháme 20 minut odpočívat. Krátce před podáváním svíčkovou posolíme. Hovězí maso nikdy nesolíme před pečením - pustilo by šťávu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.