reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Svíčková na grilu

Jednoduchý recept na přípravu grilované svíčkové s velmi chutnou marinádou.


  • 4,3

    13×

    4,3 13
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Postup přípravy

Máslo necháme rozpustit v plechovém hrníčku a mezitím oloupeme a najemno nasekáme cibuli. Z citronu vymačkáme šťávu. Maso opláchneme proudem studené vody a osušíme.

Olivový olej, citronovou štávu, oregano, cibuli a pepř smícháme a vzniklou směsí důkladně potřeme maso. Přikryjeme poklicí a necháme 3 hodiny marinovat.

Před pečením hovězího masa je dobré vědět, že doba tepelné úpravy na roštu se pohybuje v rozmezí 30-50 minut, v závislosti na velikosti masa a na tom, do jaké míry jej chceme mít propečené. Každých 10 minut poléváme pečící se svíčkovou rozpuštěným máslem.

Hotovou svíčkovou necháme 20 minut odpočívat. Krátce před podáváním svíčkovou posolíme. Hovězí maso nikdy nesolíme před pečením - pustilo by šťávu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Svíčková na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.